Now Reading
Mažieji britai žemėlapyje neranda savo šalies

Mažieji britai žemėlapyje neranda savo šalies

Mažieji britai žemėlapyje neranda savo šalies

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją

Statistika rodo, kad daugau nei 78% britų vaikų yra buvę užsienyje, tačiau vienas iš dešimties vis tiek nesugeba rasti savo šalies pasaulio žemėlapyje. Toliau nagrinėjant tyrimą, kurio metu buvo apklausta 1000 vaikų iš skirtingų mokyklų, situacija liūdina dar labiau – 41% net nežino, jog Didžioji Britanija yra Europoje. 

Britai jau buvo sunerimę dėl savo vaikų išsilavinimo, tačiau akivazdu, kad problemos dar gilesnės. Didžioji dalis užsienyje buvusių vaikų lankėsi Ispanijoje arba Prancūzijoje, tačiau beveik pusė jų žemėlapyje negalėjo rasti nei Ispanijos, nei Prancūzijos. Trečioji šalis pagal britų keliautojų su vaikais skaičių yra Jungtinės Amerikos Valstijos, kurių žemėlapyje nerado 42% vaikų. Įdomiausia tai, kad net 5% mažųjų britų mano, jog jų gimtinė turi sieną su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. 

Kita vertus, Australiją ir Rusiją vaikai sugebėjo nurodyti – beveik 80% apklaustųjų šias šalis rado nesunkiai. Dar vienas tyrimo metu pateiklas klausimas puikiai paaiškino situaciją – 24% vaikų nežinojo, kas yra atlasas. Publikavus rezultatus vietinėje spaudoje Londono Heathrow oro uostas nusprėndė padėti lavinti mažuosius keliautojus ir terminaluose įrengė milžiniškus gaublius. Tikėkimės, kad šie gaubliai padės mažiesiems britams suprasti, kur jie gyvena. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top