Now Reading
Gyvenimo trukmė lemia svarbiausius žmogaus sprendimus

Gyvenimo trukmė lemia svarbiausius žmogaus sprendimus

Gyvenimo trukmė lemia svarbiausius žmogaus sprendimus

ELTA

Lemtingi gyvenimo sprendimai, kaip santuoka, skyrybos, vaikų gimdymas ar studijos universitete, gali būti paveikti nesąmoningo žmonių įsivaizdavimo, kiek ilgai jie gyvens, rodo Kanadoje atliktas tyrimas.

„Gyvenimo trukmė gali lemti visus pagrindinius sprendimus”, – sako dr. Danielis Kruppas iš Kvinso universiteto.

Pasak jo, žmonės, labiau tikintys, kad gyvens ilgai, yra linkę daugiau laiko investuoti į savo išsilavinimą. Tie, kurie mano, kad jų gyvenimo trukmė nebus ilga, paprastai apsisprendžia anksčiau susituokti, anksčiau susilaukti vaikų arba dažniau renkasi likti su esamu partneriu nei skirtis.

Sunku pasakyti, ar žmogus gyvens ilgai, tačiau yra daug neįsisąmonintų gyvenimo trukmės užuominų, pasakančių žmogaus lūkesčius. Žmogaus gyvenimo lūkesčius paveikia tokie dalykai, kaip jo sveikata, ar rizikingas jo darbas, senelių gyvenimo trukmė, šeimos ligos istorijos.

Evoliucinės teorijos pakraipa, žinoma kaip gyvenimo istorijos teorija, teigia, kad gyvenimo trukmės suvokimas padeda žmonėms apsispręsti priimant svarbiausius gyvenimo sprendimus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dr. D. Krupas tyrimą atlikto remdamasis Kanados statistikos departamento duomenimis apie šalies gyventojus. Tyrimo rezultatus paskelbė žurnalo „Archives of Sexual Behaviour” interneto svetainė.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top