Now Reading
Kanų atidarymo virtuvėje – aukštasis kulinarinis pilotažas (Foto)

Kanų atidarymo virtuvėje – aukštasis kulinarinis pilotažas (Foto)

Kanų atidarymo virtuvėje – aukštasis kulinarinis pilotažas (Foto)

Laikas.lt

Ryškiausias žvaigždes sutraukiantis Kanų kino festivalis prabangą demonstruoja ne tik ant raudonojo kilimo – ne mažiau sužibėti leidžiančių pastangų įdedama į festivalio renginių meniu. Daugumai išties smalsu, kuo lepinasi taip vadinamo A sąrašo festivalyje besilankančios garsenybės.

Progą žvilgtelėti į festivalio užkulisių virtuvę suteikia buitinės technikos kompanija „Electrolux“, jau antrus metus besirūpinanti festivalio atidarymo Gala vakariene bei žiuri posėdžių priešpiečiais.

Šiemet festivalio svečiai užkandžiui ragavo briedžiukų putėsių su vyno ir trumų kremu, o pirmajam patiekalui – rūkytos lašišos ir jūrų šukučių su krienų kremu, agurkais, žolelėmis ir valgomosiomis gėlėmis. Antrajam patiekalui pateikta 24h troškinta veršienos golonka, riekelė pakepintų žasų kepenėlių ir bulvių košė su trumais, desertui – sušaldytas saldymedžio kubelis su raudonais vaisiais/uogomis.

Visa tai svečiams paruošė du pasaulinio garso virtuvės šefai – prancūzas Bruno Oger ir danas Rasmus Kofoed, kurių skirtingos koncepcijos leis pademonstruoti klasikinių technikų ir modernių kulinarinių inovacijų mišinį.

Rasmus Kofoed yra „Michelin“ įvertinimą pelniusio Kopenhagos restorano “Geranium” vadovas ir bendrasavininkis. Jo gaminimo stilius atspindi jo skandinaviškas šaknis, o lengva, aiški ir dinamiška vyriausiojo virėjo vizija leido jo restoranui užimti 49-ą poziciją tarp geriausių tarp šių metų pasaulio restoranų ir pelnyti aukso medalį kulinarijos Olimpinėmis žaidynėmis vadinamame „Bocuse d’Or” konkurse. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bruno Oger yra geriausias metų Prancūzijos šefas, žinomas tarprtautiniu mastu. Dar būdamas 29 metų ir vadovaudamas „Majestic Hotel“ virtuvei, jis pelnė pirmąsias “Michelin” žvaiždutes. Vėliau, atidaręs savo pirmąjį restoraną “Villa Archangel” vėl iškarto pelnė dvi šiam restoranui. Jo patiekalus įkvepia Viduržemio jūros regiono produktai ir paruošimo būdai. 

Šiųmetinėms vaišėms buvo panaudota 20 kg jūros šukučių, 12 kg trumų, 21 kg morelių, 45 kg rūkytos lašisos filė, pagardintų 4 kg baltojo šokolado ir 70 litrų šviežios grietinėlės.

Sklandų svečių aptarnavimą užtikrino 100 padavėjų, kurie turėjo patiekti 3000 lėkščių ir užpildyti gėrimais 2000 taurių.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top