Now Reading
„WNBR“ – daug dviračių ir jokių drabužių

„WNBR“ – daug dviračių ir jokių drabužių

„WNBR“ - daug dviračių ir jokių drabužių

Laikas.lt
Nuotraukos iš guardian.co.uk.

Vakar per pasaulį savo dviračius pramynė minia nuogalių – šitaip kasmet pažymimas „World Naked Bike Ride“ (iš anglų kalbos: Pasaulinis nuogas važiavimas dviračiais). 2004 – aisiais prasidėjęs renginys, skatinantis dažniau naudoti dviračius, kaip susiekimo priemonę bei iš pozityvios pusės pristatantis žmogaus kūną (kad ir koks jis bebūtų), šiemet vyko San Franciske, Londone, Madride, Amsterdame ir daugelyje didžiųjų pasaulio miestų.

Renginys vyksta 74 pasaulio miestuose, 17 šalių, o jo moto „bare as you dare“, skatina išsirengti tiek, kiek išdrįsi, tačiau šios taisyklės laikytis nėra privalu – svarbiausias yra kūrybiškumo skatinimas ir žmogaus, kaip unikalios ir drąsios asmenybės, pristatymas. Palaipsniui „World Naked Bike Ride“ išaugo į gatvės festivalio formą, daugelis žmonių savo kūnus ištapo dažais, prie dviračių prisikabina menines instaliacijas, triukšmą skleidžiančius barškučius ar muzikos intrumentus, grotuvus, vežiasi radijo imtuvus.

Džiugu tai, kad pagrindinė renginio idėja – ekologiško transporto skatinimas ir priminimas, kad naftos kiekis mažėja tikrai greitai, lieka nemažiau svarbi. Siūlome pasižvalgyti nuotraukų galerijoje ir pasidžiaugti žmonių drąsa bei sąmoningumu, primenant visuomenei ekologijos ir gamtai draugiško transporto svarbą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top