Now Reading
Bikinio dieta

Bikinio dieta

Bikinio dieta

Alfa.lt

Paplūdimio sezonas pradėtas, vasariškas garderobas tvarkingai kabo spintoje arba lūkuriuoja lagamine, kelionių maršrutai suplanuoti. Tetrūksta vieno − tobulos figūros.

Nesiūlysime griežtai suplanuotos dietos, leidžiančios valgyti tik agurkus ir prieskonines žoleles. Pasiūlysime septynių patarimų rinkinį, kuris padės lengvai ir neskausmingai numesti tuos porą nelemtų kilogramų.

Taisyklė Nr. 1: Nepradėkite dienos tuščiu skrandžiu

Vėluoti, niekur nespėti ir stverti sumuštinį arba sviestinį ragelį rytais yra taip patogu. Patogu, kaip ir pamiršti tobulas linijas. Piktnaudžiaudamos panašiais užkandžiais, suvartojate daug kalorijų, tačiau iš to gaunate mažai naudos. Atsisakyti normalių pusryčių ir iki pat pietų graužti nagus iš alkio − tiesiausias kelias pilnėjančios figūros link, įrodė mokslininkai.

Jei rytais valgote, darykite tą ramiai. Pasiruošti dubenėlį avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais arba užsitepti duonos riekę neriebiu sūreliu – užtruks vos porą minučių. Nesiblaškykite tarp vonios ir miegamojo, o atsisėskite prie stalo. Jei vis dėlto rytais negalite žiūrėti į maistą ir valgote tik sulaukusios pietų, nieko nekeiskite. Svarbiausia savęs neprievartauti ir galvoti, ką dedate į burną.

Taisyklė Nr. 2: Visada sočiai pavalgykite

Tai svarbu metant svorį. Geriau rečiau − tris kartus per dieną − rimtai pasistiprinkite, bet nemarinkite alkio kirmino beverčiais užkandžiais. Jais niekada tinkamai neužpildysite skrandžio ir nepasiųsite jam sotumo signalo. Sekite savo racioną. Puikiai pasisotinsite pasirinkdamos baltymingus produktus, liesą mėsą, žuvį, kiaušinius, ankštines daržoves.

Pagrindinė taisyklė: rytais rinkitės angliavandenius (avižinius dribsnius su vaisiais, duoną su uogiene), per pietus − angliavandenių ir baltymų mišinį (mėsą, žuvį, kiaušinius, daržovių troškinį su bulvėmis, makaronais arba ryžiais), vakare − baltymus (varškę, neriebų sūrį, žuvį, liesą mėsą su šviežiomis arba garuose virtomis daržovėmis). Vakare venkite sumuštinių, picų ir makaronų patiekalų. Jei prieš miegą aprūpinsite organizmą dideliu kiekiu angliavandenių, sudeginsite mažiau riebalų.

Taisyklė Nr. 3: Venkite tukinančių produktų

Apsimetame nenutuokiančios, iš kur atsiranda riebiosios pagalvėlės, puošiančios mūsų pilvą ir klubus, tačiau iš tiesų galėtume mintinai išvardyti visas priežastis. Ledų popietė biure, pyrago kepimo vakarėlis savaitgalį, spurgos pasivaikščiojimui parke… Tęsti? Tikrai neraginame atsisakyti bet kokių saldžių pagundų. Tiesiog paverskite jas išimtimis. Močiutės gimtadienis, susitikimas su seniai matyta drauge, romantiškas vestuvių metinių paminėjimas − puiki proga pasmaguriauti. Svarbiausia, kad šios progos netaptų kasdienybe.

Taisyklė Nr. 4: Išnaudokite energiją

Neprivaloma, tačiau rekomenduotina, todėl nepraleiskite nė vienos progos, leidžiančios pajudėti. Moksliniais tyrimais buvo įrodyta, kad sportas tris kartus per savaitę neatneš jokių rezultatų, jei visomis kitomis dienomis bus kompensuojamas tingiu patogumu. Rinkitės laiptus, o ne liftą, ėjimą pėsčiomis, o ne važiavimą mašina, pasivažinėjimą dviračiu, o ne sėdėjimą priešais televizorių.

Taisyklė Nr. 5: Kramsnokite šviežias daržoves ir vaisius

Kada daugiau, jei ne dabar? Praturtinkite savo racioną sezoninėmis daržovėmis ir vaisiais. Jie skanūs, sotūs ir nekaloringi. Būtent pastarųjų rinkitės daugiausiai. Į antrą planą nustumkite ne taip greitai virškinamas daržoves. Kriaušė, obuolys, stiklinė uogų ar juostelėmis pjaustytų daržovių dubenėlis – puikiai atstos bulvių traškučius ir panašius užkandžius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taisyklė Nr. 6: Atraskite Rytų virtuvę

Daugiau jokių priešpiečių degalinėse, sumuštinių baruose ar greito maisto restoranuose. Ieškokite Azijos virtuvės. Kodėl nepapietavus sušio bare arba nepasimėgavus voke gaminamais patiekalais? Kuo aštriau, tuo geriau − čili, imbierai ir česnakai spartina medžiagų apykaitą ir degina riebalus. Tačiau nepamirškite pasidomėti, ar jūsų pamėgti maitintojai nešlovina natrio gliutamato − jis kenkia skonio receptoriams, gali sukelti lėtines ligas ir tukina.

Taisyklė Nr. 7: Apgaukite netikėtą alkį

Staiga labiau už viską užsigeidėte šokolado? Griebkitės burtų. „Ar man iš tiesų reikia šokolado gabalėlio? Aš visai nealkana, o tik pavargusi, nusivylusi, nuliūdusi“, – sušnabždėkite panašų užkalbėjimą ir nežinia iš kur atklydęs alkis pasitrauks lyg jo nebūtų buvę.

Tačiau nepamirškite to kompensuoti kitais malonumais. Pagalvokite, kas jums suteiktų džiaugsmą. Galbūt skambutis draugei ir valandėlė moteriškų šnekų? O gal ryški lūpų spalva, priderinta prie žaismingo šalikėlio? Niūrias mintis visada išsklaido trumpas pasivaikščiojimas, patinkanti muzika, geras filmas.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top