Search Results for: "japoniška"

Japoniškas daržovių patiekalas

Japoniškas daržovių patiekalas

Daržoves supjaustome lazdelėmis, grybus (naudojau pievagrybius) – plonomis plokštelėmis. Morkas truputį apkepame aliejuje, sudedame kitas daržoves (ir sojų daigus) bei grybus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės visi ingredientai. Tuomet sudedame sojų padažą, imbierą ir viską gerai išmaišome. Prieš patiekadami, apibarstome sezamo sėklomis.

Pagrindinis  „Kino pavasario“ apdovanojimas atiteko filmui „Japoniškas šuo“

Pagrindinis „Kino pavasario“ apdovanojimas atiteko filmui „Japoniškas šuo“

Šį vakarą iškilmingai uždarytas 19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“, kuris tapo pačiu lankomiausiu festivaliu per savo gyvavimo istoriją. Dvi savaites kvietęs į geriausius kino filmus, diskusijas, susitikimus su garsiais kino kūrėjais bei renginius, festivalis su lankytojais atsisveikina iki kitų, – jubiliejinių 20-ųjų, – metų. Uždarymo ceremonijos metu įteikta net 13 apdovanojimų. Pagrindinis festivalio prizas ir „Kino pavasario“ statulėlė atiteko režisieriui Tudorui Cristianui Jurgiu už filmą „Japoniškas šuo“.

Ar mums tinka japoniška virtuvė?

Ar mums tinka japoniška virtuvė?

Japonų virtuvė – populiari visame pasaulyje. Ir Lietuva tikrai nėra išimtis. Japoniškų restoranų ir suši barų galima rasti praktiškai kiekviename rajone, tačiau ar svetimos kultūros maistas tikrai tinkamas Europiečio skrandžiui? Prancūzijos mokslininkai nustatė, kad ne visiems suši yra vienodai naudingi.

„Kultūros naktyje“ - japoniška naktis

„Kultūros naktyje“ – japoniška naktis

Japonijos agentūra „Yukari”, prisidėdama prie „Kultūros nakties”, š.m. birželio 16-17 d. naktį 21:00-02:00 val. taip pat ragina vilniečius bei miesto svečius nemiegoti ir atvykti į rūmus ant Tauro kalno, kur japoniškų žibintų liepsnelėmis juos pasitiks „Japoniška naktis”.

Vilniuje planuojama įrengti japonišką sodą

Vilniuje planuojama įrengti japonišką sodą

Vilniaus miesto savivaldybė drauge su Japonijos ambasada, „Lietuvos bonsai” asociacija ir keliais privačiais investuotojais planuoja Vilniuje įrengti japonišką sodą.

Kino pusryčiai.  Japoniškas Kūlverstukas

Kino pusryčiai. Japoniškas Kūlverstukas

Šį kartą tikrai maloniai nustebome atradę, kad gruodžio 1-ąją „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre ketvirtąjį kartą prasidėsiančiose japonų animacijos dienos „Otaka” bus parodytas japonų ir rusų bendras kūrybos vaisius „Kūlverstukas“ (dar žinomas kaip „Čeburaška“).

13 faktų apie čiaudulį

13 faktų apie čiaudulį

Nors reakcija į čiaudulį įvairiose kultūrose šiek tiek skiriasi, į didelę dalį aspektų vis dėlto galima pažvelgti universaliai.

Gurmano pamokos. Kaip pasigaminti sušį

Gurmano pamokos. Kaip pasigaminti sušį

Japonai neretai teisėtai vadinami ilgaamžių tauta, o jų virtuvė – viena sveikiausių pasaulyje. Išskirtinis dėmesys šviežiems ir kuo mažiau apdorotiems produktams aprūpina organizmą vertingomis medžiagomis ir suteikia tikrą malonumą skrandžiui.

Elė Pranaitytė: „Kuo aš daugiau keliauju

Elė Pranaitytė: „Kuo aš daugiau keliauju, tuo man Vilnius ir Lietuva labiau patinka“

Kelionė – tai būdas pažinti ne tik save, bet ir pasaulį. Keliauti kiekvienas iš mūsų mėgstame skirtingais būdais: vieni keliauja su draugais, kiti pasaulį pažįsta keliaudami vienumoje. Elė Pranaitytė – Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) anglų filologijos studijų programos absolventė, gidė, tinklaraščio „Kūtvėlos kelionės ir klajonės“ autorė, anglų kalbos mokytoja, keliautoja.

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai, ko gero ieškodami naujų skonių, prieš kelis metus išbandė šiuos pamėgtus užkandžius gaminti kitaip. Ir jeigu greitai paruošiami makaronai šiam patiekalui neatrodo labai tinkami, „Ramen burgeriai“ šiandien laužo visus standartus ir pateikia dar vieną priežastį, kodėl verta pamilti šį lengvai paruošiamą gaminį.