Search Results for: "kepsninės"

Keraminės lauko kepsninės – naujoviškas maisto ruošimo standartas Lietuvoje

Keraminės lauko kepsninės – naujoviškas maisto ruošimo standartas Lietuvoje

Šiuolaikinių taip vadinamo „kiaušinio“ formos keraminių lauko kepsninių pardavimai jau spėjo išaugti ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Dėl savo naudojimo paprastumo ir iš maisto išgaunamo sultingumo išpopuliarėjusias kepsnines šiandien galima įsigyti beveik bet kurioje didesnėje prekybos vietoje. Tačiau augantys šių kepsninių pardavimai Baltijos regione ir didėjantys vartotojų reikalavimai maisto gamybai verčia stengtis keraminių grilinių gamintojus ne tik tobulinti savo produkciją, bet ir kaskart pasiūlyti rinkai kažką naujo, geresnio ir išskirtinio. Tad kas iš tikrųjų lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Kaip šiandieninėje konkurencinėje kovoje iš pažiūros paprastiems produktams pavyksta išsiskirti ir sulaukti tokio dėmesio? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje ir kuo jos ypatingos.

Ypatingas šašlykas

Ypatingas šašlykas

Mėsą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į emaliuotą indą. Apipilti obuolių actu, citrinų sultimis ir augaliniu aliejumi. Pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir sutrintu kardamonu. Įdėti lauro lapelių ir žiedais supjaustytų svogūnų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir 4—6 valandas laikyti šaltoje vietoje. Mėsą galima marinuoti ir ilgesnį laiką.

Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?

Ką turime žinoti apie kepsnių kepimą?

Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas… Ne paslaptis, jog vasaros sezono metu lietuviai mielai renkasi ant grilio keptą mėsą. O ar moka ją kepti?

Iškylų meniu: sveikiau ir skaniau

Iškylų meniu: sveikiau ir skaniau

Maisto ruošimas ant laužo, kepsninėse – ne vien maisto gamybos procesas. Šiandien – tai laisvalaikio praleidimo forma, kuri suteikia puikią progą pabendrauti su draugais, pažįstamais, ištrūkti iš dulkėto miesto ir pabūti gamtoje. Ir nors toks maisto ruošimo būdas – pats seniausias, daugelis dėdami į burną ant grotelių kepto sultingo kepsnio gabalą susimąsto, ar tai sveika.

Savaitgalio receptas. Ypatingas šašlykas

Savaitgalio receptas. Ypatingas šašlykas

Vasara – laikas, kai valgyti ant grotelių keptą mėsą ne nuodemė net prisiekusiems vegetarams. Žinoma, juokaujame, tačiau vis vien siūlome pasigaminti ypatingą šašlyką, kuris taip ir vadinasi.

Keliauk kitaip – Tytuvėnų regioninis parkas (Foto)

Keliauk kitaip – Tytuvėnų regioninis parkas (Foto)

Rytų Žemaitijoje įkurtas Tytuvėnų regioninis parkas. Vertingiausiose vietose dar yra išskirti aštuoni gamtiniai draustiniai: trys iš jų skirti pelkių apsaugai, du saugo vaizdingą kraštovaizdį, du – retą gyvūniją ir augaliją ir vienas – išraiškingą reljefą.

Vasaros belaukiant - lauko baldų  mados

Vasaros belaukiant – lauko baldų mados

Artėjantis šiltasis metų periodas tuoj pakvies išeiti į gražią ir sutvarkytą aplinką prie namų. Interjero ir baldų centro „Domus galerija” kieme balandžio 8-9 d. rengiama lauko baldų ir įrangos paroda – „Pasitikime šilumą”. Parodoje savo baldus ir lauko įrangą pristatys Lietuvos gamintojai bei prekybininkai ir galerijos salonai.