Search Results for: "kruopų košės"

Grikių košės virimo paslaptys

Grikių košės virimo paslaptys

Grikių košė padeda lieknėti, tinkama valgyti sergant diabetu arba širdies ir kraujagyslių ligomis. Dietologai šia košę rekomenduoja valgyti dienos pradžioje – per pusryčius ar pietus, nes grikiuose yra lėtai pasisavinamų angliavandenių, kurie ilgam pasotina ir suteikia organizmui energijos.

Kviečių gemalai: norite sveiko kūno – vartokite kasdien

Kviečių gemalai: norite sveiko kūno – vartokite kasdien

Remiantis statistikos duomenimis, įvairių lėtinių neinfekcinių ligų skaičius prilygsta epidemijai. Knygų apie sveikatos profilaktiką, dietas bei įvairias gyvensenos strategijas žymiai padaugėjo. O sveikata, tapo viena populiariausių temų, tačiau neretai informacijos gausa klaidiną vartotoją. Kaip nepasiklysti ir ką rinktis, kad kasdienis maistas taptų sveikesnis?

Kaip maitintis vasarą?

Kaip maitintis vasarą?

Vasarą mitybos ypatumai šiek tiek skiriasi nuo įprastinės mitybos, nors bendrosios sveikos mitybos rekomendacijos išlieka tos pačios ištisus metus. Vasara – palankus metas maitintis dar sveikiau. Esant aukštesnei aplinkos temperatūrai, natūraliai žmogus suvartoja mažesnį maisto kiekį, renkasi liesesnius maisto produktus, valgo daugiau šviežių vaisių, daržovių, uogų, geria daugiau skysčių, vandens. Taigi mityba tampa dar artimesnė sveikos mitybos rekomendacijoms. Tai būtų beveik idealus maitinimosi variantas, tačiau, deja, nemažai žmonių vasarą savo mitybą labai „sudarko“.

Sausų pusryčių skandalas: šokiruojanti tiesa apie cukrų

Sausų pusryčių skandalas: šokiruojanti tiesa apie cukrų

Maisto pramonė per tiek gyvavimo metų sukūrė galybes pirkėjų viliojimo triukų. Baisiausia, kad dažniausiai jų aukomis tampa jūsų vaikai. Apsilankykite prekybos centre sausų pusryčių skyriuje, nustebsite kiek ten ant pakuočių „gyvena“ spalvingų meškučių, voveryčių ir bitučių, mojančių jums ir viliojančių paragauti „saldaus stebuklo“.

Rudens vakarai: kaip išvengti vėlyvų užkandžių pagundų?

Rudens vakarai: kaip išvengti vėlyvų užkandžių pagundų?

Atėjus rudeniui, tenka priprasti, kad atsikelti rytais šiek tiek sunkiau, bet taip pat pamažu pastebime, kad galime mėgautis ir jaukiais vakarais namuose. Tuo pačiu, deja, iškyla tikimybė, kad ilgiau vakarojant tapsime išalkę ir dažniau ieškosime užkandžių. Apie teisingus vėlyvus užkandžius pasirinkimus pasakoja gydytoja-dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių į savo mitybą įtraukia grūdinius produktus ir pusryčiams dažnai renkasi košes (27,3 proc.). Dietologai taip pat rekomenduoja košes valgyti ryte, nes jose esantys lėtai įsisavinami angliavandeniai ilgai palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje ir išsaugo darbingumą. Viena iš populiariausių rytinių košių – manų košė. Išnagrinėjus užsienio literatūrą, apie manų kruopas galima sužinoti daug naujų netikėtų faktų. Turbūt retas iš mūsų žino, iš kur atsirado manų kruopos, kas pirmieji pradėjo jas naudoti? Taip pat, kad manų kruopose gausu vitaminų, mineralų ir jos turi gydomųjų savybių.

Kokia košė naudingiausia?

Kokia košė naudingiausia?

Kruopos bei iš jų pagamintos košės yra ne tik maistingas, vertingas, bet ir labai lengvai virškinamas maisto produktas. Ne veltui maisto piramidėje grūdiniai produktai apatine, pačia svarbiausia mitybos pakopa dalinasi su daržovėmis ir vaisiais. Jų rekomenduojama valgyti kelis kartus per dieną.

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Daugelis pusryčius laiko nereikšmingais ir mieliau šiam valgiui skirtą laiką išmano į kelias minutes miego. Kitiems pusryčius atstoja puodelis kavos, o dar kiti jų nevalgo sąmoningai, teisindamiesi amžinu laiko stygiumi.

Dietologai tvirtina, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas ir juos valgyti tiesiog būtina. Taigi, Laikas.lt rekomenduoja keletą lengvų receptų, padėsiančių pažadinti savo organizmą ir skaniai pradėti dieną.

Arbata su pienu

Dietologė E.Kliukaitė: „Košė – energijos šaltinis ir vaikui

Dietologė E.Kliukaitė: „Košė – energijos šaltinis ir vaikui, ir suaugusiajam“

Vilniaus mokykloje vyksiame “AXA” mokyklų eksperimento finale, kur nugalėjo Kauno rajono Batniavos pagrindinės mokyklos komanda, kalbiname finalo ekspertę gydytoją dietologę Eglę Kliukaitę, klausiame jos, kodėl gi verta valgyti košę?