Search Results for: "limonadas"
Jau trečią sekmadienį iš eilės pristatome jums meniškai savo beprotybę maistui išreiškiančią tinklaraštininkę. Šį kartą tai Berlyne save Berlyne atradusią lenkę Martą Grebe.
Braškės – tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.
Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.
5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.
Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes – juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Braškės lavaše
Reikės:
• 3 lavašų,
• 250 g braškių
• 200 g išgliaudytų pistacijų,
• 100 g cukraus pudros
• 25 g miltų,
• kiaušinio,
• 100 g juodojo šokolado,
• 25 g sviesto.
Paruošimas:
Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.
Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Braškių ir arbūzų limonadas
Reikės:
• 300 g arbūzo minkštimo,
• 50 g braškių,
• 30 ml citrinų sulčių,
• 50 g cukraus,
• 100 ml vandens.
Paruošimas:
Iš arbūzo minkštimo pašalinkite sėklytes, braškes supjaustykite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, supilkite vandenį. Plakite iki vientisos masės. Prieš patiekiant atšaldykite.
Skanaus!
Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Metas keisti kailį, ir geriausia tai daryti šokant – neatremiamą tiesą artėjant savaitgaliui deklaruoja sostinės klubas „Opium“ ir pristato net du madai, stiliui, formoms, spalvoms, atradimams ir pažintims skirtus reginius „Univermagas“ bei „Mados Infekcija Party“.
Nustebinkite savo draugus Helovino naktį kokteilias iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t. Išsamūs receptai, kaip juos pasidaryti ir iš kur gauti neįprastų ingredientų.
Žinoma, kad planuojate švęsti Heloviną. Puiki proga padaryti vakarėlį namuose, pavyzdžiui, tema Raganų puota. Ruošiantis jam puikiai pravers žemiau pateikti vaiduoklių nakties kokteiliai – iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t.
Saulėlydis
Ingredientai: baltasis romas – 50 ml, grenadino sirupas – 50 ml, mangų arba mandarinų sultys – 100 ml, ledo kubeliai.
Kaip gaminti: į stiklinę su ledukais įpilkite romo, sulčių ir tik ant viršaus grenadino. Sumaišius gėrimą, jis nusidažo ryškia oranžine spalva.
Kraujuojanti širdis
Ingredientai: sausas vermutas – 50 ml, džinas – 200 ml, ledo kubeliai, marinuoti burokėliai.
Kaip gaminti: atšaldykite taures (palaikykite jas šiek tiek šaldytuve arba šaltame vandenyje), įpilkite į jas atšaldytą vermutą. Džiną su ledukais išplakite kokteilių plaktuvėje. Tada supilsčius jį į taures, įdėkite ant kokteilių pagaliuko užmautą supjaustyto burokėlio gabaliuką ir nedelsiant gėrimus patiekite.
Kruvini dantys
Ingredientai: viskis – 50 ml, granatų sultys – 50 ml, bet koks sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 50 ml, ledo kubeliai, granatų sėklos.
Kaip gaminti: viskį, granatų, citrinų sultis ir sirupą supilkite į plaktuvę su ledukais. Supilstykite į stiklines ir įdėkite granatų sėklų.
Nukirsta galva
Ingredientai: citrinų sultys – 2 stiklinės, rupi druska – 2 šaukštai, obuoliai – 8 vnt., gvazdikėliai – sauja, obuolių sidras – 4 l, limonadas – 2 skardinės atšaldyto limonado, romas – 2 stiklinės.
Kaip gaminti: nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir su aštriu peiliuku išskutinėkite ant apvaliosios pusės veidukus. Sumaišykite citrinų sultis su druska ir į mišinį vienai minutei įmerkite obuolių puseles. Ištraukę popieriniais rankšluosčiais jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkiškite ją į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol obuoliai pradės ruduoti. Obuoliams į „akių“ vietas įstatykite gvazdikėlius. Sumaišykite sidrą su limonadu ir romu, įdėkite į gautą gėrimą obuolius veidukais į viršų.
Akies obuoliai
Ingredientai: vermutas – 100 ml, juodos ir žalios alyvuogės.
Nulupkite alyvuogių odelę iki pusės, išpjaukite vidurį ir į jį įdėkite mažesnę žalią alyvuogę. Užmaukite abi „akis“ ant kokteilių pagaliuko ir įdėkite į taurę su martiniu.
Juodoji lagūna
Ingredientai: degtinė – 100 ml, citrinų sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 2 šaukšteliai, į ledo kubelius sušaldytos vynuogių arba juodųjų serbentų sultys.
Kaip gaminti:į kokteilių plaktuvę supilkite degtinę, citrinų sirupą ir sultis. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines su tamsiais ledo kubeliais.
Pelkių gėrimas
Ingredientai: tekila – 50 ml, žaliųjų citrinų arba geriau žalių vaisių sultys (jų galima gauti sveiko maisto parduotuvėlėse) – 50 ml, žalioji arbata.
Kaip gaminti: sušlapintus stiklinės kraštus įdėkite į lėkštelę su žaliąja arbata. Tada į paruoštą stiklinę supilkite plaktuvėje gautą mišinį iš tekilos ir sulčių.
Šmėklų gėrimas
Ingredientai: juoda degtinė – 50 ml, kavos likeris – 50 ml, vaniliniai ledai – vienas kaušelis, tarkuotas muskatas – žiupsnelis.
Kaip gaminti: į stiklinę įdėkite ledų ir užpylę degtinės bei likerio mišinį, apibarstykite muskatu. Nedelsiant patiekite.
Raganų gleivės
Ingredientai: žaliosios vynuogės be kauliukų – 2 stiklinės, cukrus – 2 stiklinės, šviežios žaliųjų citrinų sultys – stiklinė, sodos vanduo – 2 stiklinės, džinas – stiklinė.
Kaip gaminti: valandą vynuoges palaikykite šaldymo kameroje. Cukrų ir citrinų sultis virkite puode, kol skystis taps panašus į sirupą. Jam atšalus, supilkite šaldytas vynuoges, sodos vandenį, sultis ir džiną. Patiekite nedelsiant.
Kruvina ašara
Ingredientai: kukurūzų sirupas – 3 šaukštai, raudoni maistiniai dažai – lašelis, apelsinų sultys – 2 stiklinės, kokosų kremas – 1 skardinė, grietinėlė – 1/2 stiklinės, apelsinų sultys – stiklinė, romas – stiklinė, ledukai.
Kaip gaminti: supilkite sirupą į negilų dubenį ir, dantų krapštuku pakabinę maistinių dažų, pamaišykite jį, kol nusidažys raudonai. Tada į jį įdėkite stiklinės kraštus ir pasukiokite, pastatykite stiklinę ant kojelės ir leiskite sirupui varvėti stiklinės kraštais. Sultis, kremą, grietinėlę ir romą suplakite kartu su ledukais. Supilstykite į taures.
Į sveikatą!
Laikas.lt
Žydinti pieva, dūzgiantys vabzdžiai, pora patogių šezlongų ir medinis staliukas su ąsočiu… naminio limonado. Stiklinė šalto, putojančio, pačių pasigaminto gėrimo dvelkia nostalgija, jaukumu ir šiltais vaikystės prisiminimais.