Žinoma, kad planuojate švęsti Heloviną. Puiki proga padaryti vakarėlį namuose, pavyzdžiui, tema Raganų puota. Ruošiantis jam puikiai pravers žemiau pateikti vaiduoklių nakties kokteiliai – iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t.
Saulėlydis
Ingredientai: baltasis romas – 50 ml, grenadino sirupas – 50 ml, mangų arba mandarinų sultys – 100 ml, ledo kubeliai.
Kaip gaminti: į stiklinę su ledukais įpilkite romo, sulčių ir tik ant viršaus grenadino. Sumaišius gėrimą, jis nusidažo ryškia oranžine spalva.
Kraujuojanti širdis
Ingredientai: sausas vermutas – 50 ml, džinas – 200 ml, ledo kubeliai, marinuoti burokėliai.
Kaip gaminti: atšaldykite taures (palaikykite jas šiek tiek šaldytuve arba šaltame vandenyje), įpilkite į jas atšaldytą vermutą. Džiną su ledukais išplakite kokteilių plaktuvėje. Tada supilsčius jį į taures, įdėkite ant kokteilių pagaliuko užmautą supjaustyto burokėlio gabaliuką ir nedelsiant gėrimus patiekite.
Kruvini dantys
Ingredientai: viskis – 50 ml, granatų sultys – 50 ml, bet koks sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 50 ml, ledo kubeliai, granatų sėklos.
Kaip gaminti: viskį, granatų, citrinų sultis ir sirupą supilkite į plaktuvę su ledukais. Supilstykite į stiklines ir įdėkite granatų sėklų.
Nukirsta galva
Ingredientai: citrinų sultys – 2 stiklinės, rupi druska – 2 šaukštai, obuoliai – 8 vnt., gvazdikėliai – sauja, obuolių sidras – 4 l, limonadas – 2 skardinės atšaldyto limonado, romas – 2 stiklinės.
Kaip gaminti: nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir su aštriu peiliuku išskutinėkite ant apvaliosios pusės veidukus. Sumaišykite citrinų sultis su druska ir į mišinį vienai minutei įmerkite obuolių puseles. Ištraukę popieriniais rankšluosčiais jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkiškite ją į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol obuoliai pradės ruduoti. Obuoliams į „akių“ vietas įstatykite gvazdikėlius. Sumaišykite sidrą su limonadu ir romu, įdėkite į gautą gėrimą obuolius veidukais į viršų.
Akies obuoliai
Ingredientai: vermutas – 100 ml, juodos ir žalios alyvuogės.
Nulupkite alyvuogių odelę iki pusės, išpjaukite vidurį ir į jį įdėkite mažesnę žalią alyvuogę. Užmaukite abi „akis“ ant kokteilių pagaliuko ir įdėkite į taurę su martiniu.
Juodoji lagūna
Ingredientai: degtinė – 100 ml, citrinų sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 2 šaukšteliai, į ledo kubelius sušaldytos vynuogių arba juodųjų serbentų sultys.
Kaip gaminti:į kokteilių plaktuvę supilkite degtinę, citrinų sirupą ir sultis. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines su tamsiais ledo kubeliais.
Pelkių gėrimas
Ingredientai: tekila – 50 ml, žaliųjų citrinų arba geriau žalių vaisių sultys (jų galima gauti sveiko maisto parduotuvėlėse) – 50 ml, žalioji arbata.
Kaip gaminti: sušlapintus stiklinės kraštus įdėkite į lėkštelę su žaliąja arbata. Tada į paruoštą stiklinę supilkite plaktuvėje gautą mišinį iš tekilos ir sulčių.
Šmėklų gėrimas
Ingredientai: juoda degtinė – 50 ml, kavos likeris – 50 ml, vaniliniai ledai – vienas kaušelis, tarkuotas muskatas – žiupsnelis.
Kaip gaminti: į stiklinę įdėkite ledų ir užpylę degtinės bei likerio mišinį, apibarstykite muskatu. Nedelsiant patiekite.
Raganų gleivės
Ingredientai: žaliosios vynuogės be kauliukų – 2 stiklinės, cukrus – 2 stiklinės, šviežios žaliųjų citrinų sultys – stiklinė, sodos vanduo – 2 stiklinės, džinas – stiklinė.
Kaip gaminti: valandą vynuoges palaikykite šaldymo kameroje. Cukrų ir citrinų sultis virkite puode, kol skystis taps panašus į sirupą. Jam atšalus, supilkite šaldytas vynuoges, sodos vandenį, sultis ir džiną. Patiekite nedelsiant.
Kruvina ašara
Ingredientai: kukurūzų sirupas – 3 šaukštai, raudoni maistiniai dažai – lašelis, apelsinų sultys – 2 stiklinės, kokosų kremas – 1 skardinė, grietinėlė – 1/2 stiklinės, apelsinų sultys – stiklinė, romas – stiklinė, ledukai.
Kaip gaminti: supilkite sirupą į negilų dubenį ir, dantų krapštuku pakabinę maistinių dažų, pamaišykite jį, kol nusidažys raudonai. Tada į jį įdėkite stiklinės kraštus ir pasukiokite, pastatykite stiklinę ant kojelės ir leiskite sirupui varvėti stiklinės kraštais. Sultis, kremą, grietinėlę ir romą suplakite kartu su ledukais. Supilstykite į taures.