Search Results for: "sokoladinis pyragas"

Kokosinis šokoladinis pyragas

Kokosinis šokoladinis pyragas

Į indą įmuškite 4 kiaušinių trynius ir vieną sveiką kiaušinį. Į ištirpintą sviestą suberkite stiklinę cukraus, išmaišukite, kad ištirptų, tada suberkite kakavą. Ataušus supilkite į kiaušinių indą. Išplakite, suberkite miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Gautą masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi išteptos skardos.

Veganiškas šokoladinis pyragas

Veganiškas šokoladinis pyragas

Kepimo indą nuimamu dugnu iškloti kepimo popieriumi. Džiovintus vaisius sumalti, sudėti smulkintus riešutus, dalimis suberti miltus, užmaišyti tešlą. Iškloti tešla kepimo indą, padėti į šaldytuvą.
Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su obuolių tyre ir kakava. Agarą sumaišyti su vandeniu, užvirinti ir pavirti apie 30 sekundžių.

„Citrinos žievelės“ antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu

„Citrinos žievelės“ antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu

Šokoladą su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės. Į ištirpusią masę suberkite cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus. Ir dar kartelį išmaišykite.

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant karštų garų. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir įmaišykite pravėsusią sviesto šokolado masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava , druska ir uogine paprika, suberkite į šokolado masę, viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
Kepimo formą (23 cm x 10 cm) ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min.

Skanaus!

Sekmadienio receptas - kokosinis šokoladinis pyragas

Sekmadienio receptas – kokosinis šokoladinis pyragas

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme žiemiško, bet kraują kaitinančio kokosinio šokoladinio torto-pyrago receptą.

Savaitgalio receptas. Labai sotus veganiškas šokoladinis pyragas

Savaitgalio receptas. Labai sotus veganiškas šokoladinis pyragas

Šio savaitgalio receptas skirtas visiems, norintiems išbandyti veganišką virtuvę. Veganiškas šokoladinis pyragas su romo aromatu bus idealus variantas saldumynų mėgėjams: lengvai paruošiamas ir be galo sotus.

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

Beje, kažkur skaičiau, kad neva maisto išdėliojimas šaldytuve gali turėti teigiamą poveikį svorio reguliavimui. Taigi atidariau šaldytuvą, o ten du jogurto indeliai, salota, kuri užima didžiąją dalį šaldytuvo lentynos, sūrio trys gabaliukai ( kita lentyna vien mėsinė, tai į ją net dėmesio nekreipiam šiaip ar taip), žodžiu nieko nuodėmingo. Padariau išvada, kad ta taisyklė man negalioja.

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Už lango niūrus oras, kuris slegia mano nuotaiką. Tačiau yra daugybė būdų ją pasikelti. Pirma į galvą šovusi mintis – išeiti į lauką ir įkvėpti gryno oro, galbūt užuosiu ateinantį pavasarį! O galbūt nulėkti į sporto klubą ir taip atsikratyti neigiamų emocijų. Na taip, sportas – atgaiva kūnui ir sielai, tačiau ne šiandien… Šiandien norisi gulėti lovoje, įsijungti gerą filmą ir… ir tada mano smegenis persmelkia geniali mintis – noriu šokolado. Žinau, nuotaiką visada pakelia lengvai pagaminamas ir dangiško skonio šokoladinis pyragas. Vien pagalvojus, burnoje ima kauptis seilės! Nemeluoju, šio pyrago neparagauti yra tiesiog nuodėmė. O ir pagaminti jį gali kiekvienas.

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti geriausių 2011/2012 kulinarinių tinklaraščių autoriai. Žurnalo „Virtuvė. Nuo…iki“ ir „Electrolux“ rengiamuose apdovanojimuose metų debiuto nominacijoje laimėjo JAV gyvenančios lietuvės Aušros Marcinkevičiūtė tinklaraštis Vaikai ir vanilė, o mėgstamiausiu tinklaraščiu tapo Surfing the world cuisine, kurio autorė Jolita Koruklu šiuo metu gyvena Turkijoje.

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.

Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…