Search Results for: "virtuvės"

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Tai, ką paprastai naudojame odai prižiūrėti ir puoselėti, aromaterapinėms reikmėms, gali atverti dar nepažintą pasaulį – kvapų ir skonių virtuvę. Į ją kviečia sveikos „Marmozel“ kosmetikos gamintoja Vilma Žmakova, šiai vasarai sukūrusi naujų receptų rinkinį. Gėrimų, užkandžių ir desertų sudėtinės dalys tokios pat kaip ir kosmetikos – eteriniai aliejai ir hidrolatai.

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų, kurie perduodami iš kartos į kartą.

25 nuostabios virtuvės dizaino idėjos (foto)

25 nuostabios virtuvės dizaino idėjos (foto)

Ne kiekvienuose namuose galima rasti didelių, modernių ir funkcionalių virtuvių. Taip atsitiko todėl, kad daugumai šeimų šiais laikais virtuvė nėra toks svarbus dalykas kaip vonia ar miegamasis, kuriems yra skiriama daugiau dėmesio.

Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“

Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“

Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai.

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

Žalieji virtuvės stebuklai – smidrai

Žalieji virtuvės stebuklai – smidrai

Eksperimentuoti virtuvėje anksčiau nedrįsę lietuviai tampa vis drąsesni ir pasiryžta netikėčiausiems kulinariniams sprendimams. Keliaudami apsipirkti dažniau ieško naujų, dar neragautų delikatesų. Vienas tokių – gurmanų itin pamėgti ir sparčiai populiarėjantys smidrai, dar vadinami šparagais.

Sardinijos virtuvės patiekalai – nuo šviežiausių jūros gėrybių iki sūrio su lervomis

Sardinijos virtuvės patiekalai – nuo šviežiausių jūros gėrybių iki sūrio su lervomis

Norite gyventi iki šimto metų? Tuomet jau šį rudenį keliaukite į Sardiniją ir pasidomėkite saloje valgomu maistu bei virtuve apskritai. Šimtamečių skaičiumi Sardinijos gyventojai nusileidžia tik Okinavos salai Japonijoje, taigi sardai – antra ilgiausiai gyvenanti tauta. „Mokslininkai teigia, jog dėl ilgaamžiškumo „kalti“ ne genai, o lėtas, ramus gyvenimo būdas ir teisinga mityba: valgomas paprastas, natūralus ir iki pat mūsų dienų pagal tradicinius būdus gaminamas maistas“, – sakė Sardinijoje ne kartą viešėjusi Alvyda Eigminienė.

Kitokie Užgavėnių patiekalai pagal žinomus virtuvės šefus

Kitokie Užgavėnių patiekalai pagal žinomus virtuvės šefus

Vieni geriausių Lietuvos šefų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narių – Halina Višnevskaja ir Ruslanas Bolgovas – įmonių grupės „KG Group“ iniciatyva surengtoje Užgavėnių kulinarinėje šventėje pasiūlė naują požiūrį į tradicinius šios šventės patiekalus. Virtuvės profesionalai pristatė patiekalus, kuriuose vienu metu dera keli skirtingi komponentai: vištiena ir blynai, skonis ir sveikumas, tradicijos ir naujovės.

Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato

Virtuvės šefas: vakariečiai egzotišką Azijos virtuvę supaprastina iki krakmolo ir glutamato

Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros persipina, viena kitą papildydamos iki šiol jai nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad atitiktų vakariečių skonį ir kultūrinį suvokimą. Pasak Vilniuje įsikūrusio restorano „Manami“ virtuvės šefo Vladislavo Kalinovskio, maistas tampa geriausiu ambasadoriumi, priverčiančiu pasidomėti kitos šalies tradicijomis ir papročiais, todėl gaila, kad dažnai jis supaprastinamas, norint nenutolti nuo klientui įprasto raciono.

Beatos Nicholson virtuvės gudrybės sveikesniam maistui

Beatos Nicholson virtuvės gudrybės sveikesniam maistui

Kulinarė ir virtuvės žurnalistė Beata Nicholson jau šešerius metus kiekvieną dieną bendrauja su savo blogo skaitytojais ir dažniausias jų klausimas būna – kaip greitai ir neišleidžiant papildomai nė lito pagaminti skanesnį ir sveikesnį maistą sau ir artimiausiems žmonėms.