Now Reading
Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutų ir ananasų gardumynas

Ingredientai:
riešutai, 1 puodelis
džiovnti ananasai, 200 gr
džiovintos vyšnios ar bruknės, 200 gr
rudasis cukrus, 200 gr
sviestas, 180 gr
2 kiaušiniai
baltas šokoladas, 120 gr
miltai, 350 gr
kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
druska, 0,5 šaukštelio

Kaip gaminti:

Riešutus trumpai apkepti sausoje keptuvėje. Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti ananasus ir uogas. Riešutus sukapoti, suberti į kepimo formą ir paskirstyti. Atšilusį iki kambario temperatūros sviestą maišytuvu sumaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti, sudėti į sviesto masę. Lėtai sumaišyti maišytuvu. Šokoladą sutarkuoti ir įmaišyti į tešlą. Gautą masę paskirstyti ant riešutų. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškepus ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Apvertus formą išimti kepinį, supjaustyti gabaliukais.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top