Now Reading
Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Ingredientai 4 porcijoms:

moliūgas – 1 kg,
svogūnas,
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
daržovių sultinys – 1 l,
baltasis vermutas arba obuolių sultys – 2 šaukštai,
apelsinas – 1 vnt.,
voveraitės – 150 g,
grietinėlė – 100 g,
druska ir pipirai.

Kaip gaminti:

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top