Now Reading
Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Ingredientai 4 porcijoms:

svogūnai – 2 vnt.,
saldžios bulvės – 450 g,
moliūgai – 800 g,
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai,
malta raudonoji paprika – 2 šaukšteliai,
pienas – 400 ml,
daržovės – 500 ml,
pekano riešutai – 50 g,
šviežios mėtos – 4 šakelės,
salierų stiebai – 75 g,
natūralus jpgurtas (10 proc. riebumo) -150 g,
druska, pipirai,
citrinos sultys.

Kaip gaminti:

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu. 

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top