Now Reading
Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Ingredientai 4 porcijoms:

moliūgas – 600 g,
svogūnas,
obuolys,
sviestas – 2 šaukštai,
 rudasis cukrus – 2 šaukšteliai,
daržvovių sultinys – 800 ml,
garstyčios – 2 šaukštai,
grietinė – 1 šaukštas,
šalavijai – nedidelio ryšelis,
forminė duona – 2 riekės,
alyvuogių aliejus – 1 šaukštas,
druska, pipirai.

Kaip gaminti:

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas, o nuluptą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Obuolį supjaustykite į keturias dalis, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste. Sudėkite obuolį, moliūgą ir cukrų ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių. Viską suplakite plaktuvu. Sudėkite garstyčias, grietinę, druską ir pipirus. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite šalavijų lapelius ir trumpai pakepinkite juos kartu su duona. Pabarstykite druska ir pipirais. Džiūvėsėlius patiekite atskiruose indeliuose šalia sriubos.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top