Receptai

Šokoladiniai keksiukai su „Nutellos“ kremu (receptas

Šokoladiniai keksiukai su „Nutellos“ kremu (receptas, foto)

Šie šokoladiniai keksiukai tikrai buvo neplanuoti, tiesiog vieną dieną draugė paklausė, ar galėčiau jai padėti juos iškepti. Kaip aš tokio dalyko atsisakysiu? Išsirinkusios porą receptų iš sąrašo, prikepėme keksiukų tiek, kiek aš gyvenime nesu kepusi.

Įdomu

Kinas

Menas

Kražių festivalis – kultūriniai renginiai iki vasaros galo

Kražių festivalis – kultūriniai renginiai iki vasaros galo

Birželio pradžioje prasidėjęs Kražių festivalis įsibėgėja ir įvairiais kultūriniais renginiais žada džiuginti Lietuvos gyventojus ir svečius iki pat vasaros pabaigos. Šis festivalis – tai kultūrinių, istorinių ir socialinių iniciatyvų, atkreipiančių dėmesį į didingą LDK laikų miestelio paveldą pripildytas projektas. Tradicijos čia suprantamai kalba kiekvienam, radusiam laiko sugrįžti į save.

Kaip teigia Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė, Kražių festivalis yra sumanytas ir įgyvendinamas kaip turininga įvairių žanrų gausa praturtinta iškyla, kurios metu įgyjama unikali kultūrinė patirtis.

„Šiemet jau šeštasis Kražių festivalis suburia įvairaus amžiaus, patyrimų, galimybių žmones. Jo dalyvius ir klausytojus įkvepia istorinė, kultūrinė aplinka, kuri skatina grįžti dar gausesnėmis žmoniškosiomis, intelektualinėmis pajėgomis. Visa tai Kražių miesteliui ir apylinkėms gyvybiškai svarbu, nes ant kultūros pamatų statoma ateities kartų istorija. Burtis prie Lietuvos kultūros ištakų festivalis vis garsiau kviečia visus, neabejingus didingai praeičiai ir išsiilgusius prasmingo buvimo kartu. Čia įprasminamas laikas, kuriame verta stabtelti bent kartą“, – tvirtina L. Mikalajūnaitė.

Ji priduria, kad festivalio organizatorių tikslas ambicingas – šių laikų žmogaus žvilgsniu gaivinti bei puoselėti primirštus LDK laikais klestėjusio miestelio siekius. Festivalio programa kasmet kruopščiai rengiama praturtinant ją naujomis idėjomis, specialiomis iniciatyvomis, krašto bendruomenei ir svečiams dar nematytais kultūriniais sprendimais. Autentiško žavesio šiai muzikos, šokio bei judesio žaismei suteikia istorija alsuojanti miestelio aplinka, nuoširdūs ir paprasti žmonės. Dažnai jie tampa ne tik festivalio renginių žiūrovais, bet ir aktyviais dalyviais, kartu su geriausiais Lietuvos menininkais, Europos šalių atlikėjais, įgyvendinantys išskirtinius festivalio sumanymus.

2011 m. Kražių festivalio programa:

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.