Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei rekomenduojame sočiu pilvu – su kiek neįprastu bulviu plokštainiu, pagardintu sūriu ir muskato riešutais.
Ingredientai:
bulvės – 9 vnt,
fermentinis sūris – 200 g,
sviestas – 50 g,
rūkyti lašiniai – 100 g
svogūnas,
pienas – 0,5 l,
kiaušiniai – 4 vnt.,
muskato riešutas
druska.
Kaip gaminti:
Sutarkuokite bulves, truputį nusunkite, įtarkuokite 100 g fermentinio sūrio. Pakepinkite supjaustytus lašinukus su svogūnu, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite muskato riešutu. Kepimo skardą sutepkite aliejumi, supilkite gautą masę. Į gilų indą supilkite 0,5 l pieno, įmuškite 4 kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite. Užpikite plakinį ant bulvių masės, apibarstykite likusiu sutarkuotu sūriu, uždėkite sviesto gabaliukus. Kepkite orkaitėje 40 min.