Pagaliau sulaukėme savaitgalio ir tikimės, kad orai mus lepins vasariška šiluma. O kokį patiekalą siūlome pasigaminti per laisvas dienas? Šį kartą – kalakutienos ir kario derinys arba kalakutiena su kariu indiškai.
Jums reikės:
(4 porcijoms)
700-800 g kalakutienos file,
0,5 -1 ankšties čili pipiro,
1 šaukštelio „su kūgeliu“ tarkuoto imbiero,
1 vidutinės svogūno galvos,
3-4 česnako skiltelių,
100 ml grietinėlės,
0,5 šaukštelio šafrano prieskonių,
1 šaukštelio kario prieskonių,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminame:
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies.
Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus.
Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.