Savaitgalio receptui siūlome labai skanų užkandį, kurį pagaminti išties nėra sunku. Pristatome skrebučius su pomidorais ir žalumynais arba kitaip – itališka „bruschetta”.
Jums reikės:
6-7 prinokę pomidorai
4 skiltelės česnako
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis balsamiko acto
6-8 švieži baziliko lapeliai
Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai
1 prancūziškas batonas arba bet kokia itališka duona
1/4 stiklinė alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
Palaikykite pomidorus 1 min. verdančiame vandenyje, ištraukite ir nulupkite skūreles. Įkaitinkite orkaitę iki 250° C, tuo tarpu supjaustykite pomidorus smulkiais kubeliais, įspauskite 4 skilteles česnako, sumaišykite su pjaustytais bazilikais, druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi bei actu. Gerai išmaišykite, galite netgi šiek tiek pagrūsti.
Supjaustykite batoną riekelėmis ir kiekvieną jų vieną pusę ištepkite alyvuogių aliejumi ( galite naudoti teptuką, kad būtų patogiau). Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite batono riekeles aliejuota puse į apačia. Apkepinti orkaitėje iki aukso spalvos.
Paruoštus pomidorus dėti ant aliejuotos skrebučio pusės. Taip pat labai skanu ragauti su varškės sūriu.