Now Reading
Sekmadienio receptas – šiltos pastos salotos su kukurūzais ir feta

Sekmadienio receptas – šiltos pastos salotos su kukurūzais ir feta

Sekmadienio receptas - šiltos pastos salotos su kukurūzais ir feta

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio jaukiems pietums nusirašėme šiltų pastos salotų su kukurūzais ir feta receptą.

Trukmė:
 10-15 min.

Porcijos: dviem.

Reikia:

  • 100 g penne rigate pastos (vamzdelių),
  • 120 g konservuotų kukurūzų,
  • saujos smulkiavaisių pomidorų,
  • šiek tiek kubeliais pjaustytos fetos sūrio,
  • pusiau perpjautų juodųjų alyvuogių,
  • džiovintų raudonėlių arba bazilikų,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • grūstos didelės česnako skiltelės,
  • žiupsnio druskos,
  • tyro alyvų aliejaus (apie 2 v. š.).


1. Užvirinkite vandenį. Sudėkite makaronus ir įberkite žiupsnį druskos, virkite apie 7-9 minutes ant silpnesnės ugnies. Kukurūzų skystį nuvarvinkite, kukurūzus sudėkite į salotų dubenį, įmeskite pusiau perpjautas alyvuoges (be kauliukų, žinoma), pusiau perpjautus pomidorus, česnako ir gerai išmaišykite.

2. Kai makaronai išvirs, nusausinkite vandenį (geriausia naudoti kiaurapuodį), mikliai suberkite į dubenį su daržovėmis, įberkite pipirų, baziliko arba raudonėlio, apšlakstykite aliejumi ir kaip mat patiekite (makaronai greitai vėsta, ypač jei šalia nešiltos daržovės). Skanaus!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top