Now Reading
Vilniuje pagamintas ilgiausias Lietuvos sušis (Foto)

Vilniuje pagamintas ilgiausias Lietuvos sušis (Foto)

Vilniuje pagamintas ilgiausias Lietuvos sušis (Foto)

Šeštadienį prekybos centre „OZAS“ „Labuki“ restorano šefas J. Lee pagamino ilgiausią šalyje sušį „KING MAKI“ – jo ilgis siekė net 15 metrų.

Rekordinio sušio gamyba truko kelias valandas. 15 metrų ilgio sušiui prireikė net 15 kilogramų ryžių, 7 kilogramų agurkų, 5 kilogramų lašišos, 3 kilogramų rūkyto ungurio Unagi, 5 kilogramų japoniško omleto Tamago, 5 kilogramų avokado, 2 kilogramų wasabi, 2 kilogramų tenko, 160 sušio lapų, 1 kilogramo sezamo sėklų, ne mažiau nei 2 kilogramų ikrų ir kitų produktų. Išmatavus rekordinį sušį, jis buvo supjaustytas į tradicinius gabalėlius. Paragauti ilgiausio sušio Lietuvoje galėjo visi „OZO“ lankytojai.

„Šį rekordą skiriu visiems japoniškos virtuvės gerbėjams, kuri Lietuvoje sparčiai populiarėja. Lietuviai aktyviai domisi japoniškų patiekalų gamybos tradicijomis, todėl nutarėme šiuo rekordu pradžiuginti vilniečius“, – sako „LABUKI“ šefas J. Lee.

O jei norite pasigaminti sušį namie – siūlome pasinaudoti Laikas.lt straipsniu  „Kaip pasigaminti sušį”.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt