Now Reading
Gyvo maisto konferencijoje bus mokoma kaip išvengti mirtinų ligų

Gyvo maisto konferencijoje bus mokoma kaip išvengti mirtinų ligų

Gyvo maisto konferencijoje bus mokoma kaip išvengti mirtinų ligų

Laikas.lt
Ventė Viteikaitė

Šį šeštadienį Vilniaus kongresų rūmuose vyks trečioji Ann Wigmore gyvo maisto konferencija. Pagrindinė jos tema – gyvenimo būdas ir ligos.

„Konferenciją šiemet rengėme itin glaudžiai bendradarbiaudami su medikais“, – teigė A. Wigmore fondo Lietuvoje įkūrėjas ir pagrindinis konferencijos organizatorius Paulius Jaruševičius. Konferencijoje pranešimus skaitys net keletas pasaulinio garso gydytojų.

Kaip svarbiausią pranešėją organizatorius išskyrė JAV kardiochirurgą Caldwellą Esselstyną, kuris jau daugiau nei dešimt metų rūpinasi buvusio JAV prezidento Billo Clintono sveikata. Gydytojo sudarytas mitybos planas, kuriame nėra jokių gyvulinės kilmės produktų, B. Clintonui ne tik padėjo išvengti širdies operacijos, bet ir suteikė galybę energijos – prezidentas sakosi dabar esąs net energingesnis nei jaunystėje. C. Esselstynas jau kelias dešimtis metų gydo širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius ligonius ir tiria, kokią įtaką jų savijautai daro gyvenimo būdas, ypač mityba. Tyrimų rezultatus jis aprašė knygoje „Širdies ligos prevencija ir išgydymas“. Lietuviškas jos leidimas bus pristatytas konferencijos metu.

Renginyje jau antrą kartą lankysis JAV gydytojas Brianas Clementas, labiausiai besidomintis augalinės mitybos panaudojimu gydant vėžį. Jo vadovaujamame Hipokrato sveikatos institute vien pakeitus mitybą buvo išgydyti tūkstančiai pacientų, kuriems buvo diagnozuotos nepagydomos ligos ir pasak medikų, likę gyventi vos keli mėnesiai. B. Clementas konferencijoje kalbės apie gydančios mitybos praktiką bei su kokiomis problemomis susiduria žmonės, nutarę keisti gyvenimo būdą.

Pranešimą skaitys ir žinomas Vokietijos biochemikas Clausas Leitzmannas. Jis laikomas vienu svarbiausiu mitybos įtakos sveikatai tyrinėtoju Europoje ir net pravardžiuojamas mitybos popiežiumi. Jo tyrimų objektas – širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio, diabeto, nervinių negalavimų ir alerginių susirgimų prevencija bei gydymas augaliniu maistu. C. Leitzmannas dėsto Heseno universitete, yra parašęs daugiau nei 30 knygų, priklauso keletai svarbių sveikatos organizacijų ir dirba Vokietijos vyriausybės konsultantu sveikatos apsaugos klausimais. Jo pranešimas apims pamatinius gyvenimo būdo medicinos principus ir pristatys naujausius šiuo klausimu atliktus mokslinius tyrimus.

Be užsienio pranešėjų konferencijoje dalyvaus ir sveikatos specialistai iš Lietuvos. Vis daugiau gydytojų tiek pasaulyje, tiek mūsų šalyje, pastebi, koks neefektyvus gydymas medikamentais ir operacijomis, ir vis daugiau dėmesio ima skirti ligų prevencijai bei sveiko gyvenimo būdo populiarinimui. „Lietuvoje net 54 procentus mirčių sukelia širdies ir kraujagyslių ligos, – šios ligos atsiranda dėl netinkamo gyvenimo būdo ir jų išvengti yra labai nesudėtinga“, – apie situaciją Lietuvoje kalbėjo P. Jaruševičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Konferencija vyks visą dieną. Vakarinė jos dalis bus skirta atsakyti į dalyvių klausimus. Renginys bus sinchroniškai verčiamas į lietuvių ir anglų kalbas. Rūmų fojė veiks nedidelė mugė, kurioje su nuolaidomis bus galima įsigyti žaliavalgiško maisto bei įrangos jo gamybai.

Dieną prieš konferenciją A. Wigmore fondas organizuoja sveikatos specialistams skirtą Gyvenimo būdo medicinos konferenciją Kaune, – tai pirmoji tokio pobūdžio konferencija Europoje. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top