Now Reading
Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus

Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus

Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus

Laikas.lt
Parengta pagal thedailybeast.com informaciją
Nuotraukos: Magnolia Pictures

Japonų šefui Jiro Ono jau 86 – eri ir jis pelnytai laikomas geriausi sushi meistru pasaulyje – norint papietauti šlovę pelniusio vyro restorane Tokijuje, Japonijoje teks apie metus laukti eilėje, tačiau gurmanai pripažįsta, kad verta. Jiems antrina ir Michelin Guide komanda šefui suteikusi tris Michelin žvaigždes – dėl šio įvertinimo Jiro Ono pateko į Gineso rekordų knygą, kaip seniausias tris Michelin žvaigždutes turintis šefas pasaulyje.

Vyro sushi baras (tiesą sakant, sunku jį pavadinti restoranu) yra įsikūręs prabangiame ir parduotuvėmis garsėjančiame Ginza rajone – garsiajame Sukiyabashi Jiro nėra tualeto ar papildomų patalpų, tik 10 kėdžių ir baras už kurio sushi ruošia nuplikęs senukas Jiro Ono.

„Buvau apstulbęs nuo šių sushi kokybės. Ypač ryžių kokybės. Niekada neragavau tokių ryžių, atrodė lyg debesis, kuris skleidžiasi burnoje,“ – apie Jiro Ono ruoštą maistą kalbėjo vienas iš geriausių prancūziškos virtuvės šefų Ericas Ripertas.

Stulbina ne tik sushi, bet ir šefo gyvenimo istorija – jo tėvas buvo alkoholikas, dirbantis karinės pramonės fabrike ir palikęs šeimą, kai Jiro Ono tebuvo 7 – eri. Vos po dviejų metų, berniukui sulaukus 9 – erių, jį patį išvarė iš namų ir prisaikdino niekada negįžti. Neturėdamas pasirinkimo vaikas susirado darbą ir padėdavo vietinėse sushi parduotuvėlėse, palaipsniui ir pats ėmė gaminti, tad šį darbą žmogus dirba jau 76 metus.

Sunki vaikystė ir ankstyvas darbas išmokė gyventi paprastai ir kukliai – net ir turėdamas pakankamai pinigų vyras iki šiol į darbą važiuoja metro bei dieną pradeda nuo paprasčiausio baro tvarkymo bei užsakymų peržiūrėjimo. Tiesa, produktų vyras pats nebeperka daugiau nei dešimtį metų – nuo to laiko, kai patyrė širdies smūgį, tačiau maisto kokybė nesuprastėjo, kadangi šią pareigą perėmė japono sūnus. Pastarasis maisto produktus superka važinėdamas dviračiu.

Apie savo sėkmę kuklus žmogus kalba lakoniškai: „Privalai paaukoti savo gyvenimą, jeigu nori pasiekti tobulumo. Tai yra raktas į sėkmę,“ – pasakoja geriausias pasaulyje sushi šefas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Norint paragauti tobulumo teks pakloti 368 JAV dolerius už kuriuos gausite 20 nedidelių sushi suktinukų, tačiau paruošimo preciziškumas vertas kiekvieno cento – meistras ką tik pagautą tuną specialiai ruošia 10 dienų, o aštuonkojų mėsą rankomis masažuoja 50 minučių, patalpose nuolat palaikoma tokia pati oro temperatūra bei drėgmė, o Jiro Ono kiekvienam svečiui atitaiko skirtingo dydžio sushi gabalėlius – tam, kad vakarieniauti visi baigtų drauge.

Dokumentiniame filme apie save Juri Ono paslaptingai klausia: „Koks yra skanaus maisto apibrėžimas?“

Atrodo, kad atsakymą radome, įrodymai nuotraukų galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top