Now Reading
„McDonald’s” bandys paneigti nesveiko maisto stereotipą

„McDonald’s” bandys paneigti nesveiko maisto stereotipą

„McDonald’s” bandys paneigti nesveiko maisto stereotipą

Junk food” taip angliškai vadinamas nesveikas maistas, lietuviškai – šlamštmaistis” arba mėšlainis”.

Dažnai tokiais žodžiais pavadinamas restorano „McDonald’s” maistas. Tačiau šio restorano atlikta apklausa rodo, kad 70 proc. lankytojų nežino iš ko gaminami mėsainiai. Lapkričio 6-7d. „MacDonald’s” vyks restorano atvirų durų dienos. Skeptikai bus kviečiame į restorano virtuvę, kur galės užduoti klausimus. 

Kokie produktai naudojami? 

 „McDonald’s” maistas – turi didžiulę riebalų, cukraus ir druskos koncentraciją, mažai vitaminų ir mineralinių medžiagų. Nuolatinis užkandžiavimas tokiu, greitai paruošiamu, maistu didina širdies infarkto, vėžio, diabeto ir kitų ligų tikimybę,” – rašoma „McDonald’s”oponentų. Tačiau kaip yra iš tiesų?
 
„McDonald’s” valdymo konsultantė Loreta Penikienė trečiadienį žurnalistams surengtoje „Atvirų durų dienoje” pasakojo, kad mėsainiams naudojama mėsa yra jautiena be konservantų, o aliejus, naudojamas kepimui yra filtruojamas ir keičiamas kiekvieną naktį ir vėliau priduodamas biodyzelinui gaminti.

Lidija Rasutis – McDonald’s” reta viešnia                                  

Renginyje dalyvavusi kulinarijos mėgėja Lidija Rasutis paklausta, ar „McDonald’s” maistas jos manymu sveikas, atsakė retoriniu klausimu: „O jeigu cepelinus valgysi? Tai kaip cepelinas ir atrodysi”. Pašnekovė teigė greito maisto restorane besilankanti keliskart per metus, tačiau mananti, kad „McDonald’s” maistas nėra nesveikas, teisiog nereikia piknaudžiauti. Jeigu nepiknaudžiauji, tai jis kaip ir kiekvienas maistas. Aišku, kalorijų yra, bet tai neblogiau negu pica,“ – svarstė L. Rasutis.

Restorano darbuotoja mėsainius valgo kasdien

Laikas. lt pasidomėjo, ar „McDonald’s” maistu galima maitintis kasdien. L.Penikienė tvirtino, kad  ji šiame restorane valgo kasdien: „Dirbu „McDonald’e” jau 15 metų ir valgau praktiškai kiekvieną dieną. Svarbiausia subalansuota mityba ir gyvenimo būdas.”
 
Galima valgyti mažiau koloringą maistą ir perkant kompleksą pakoreguoti jo sudėtį. Vietoj bulvyčių galima pasirinkti salotas, o bet kurį gaivųjį gėrimą pakeisti vandens buteliuku. Tačiau, anot restorano atstovų, suaugusieji kartais pasinaudoja šia galimybe, o vaikai tai daro itin retai.

Kada ir kur?                                             

„McDonald’s” lankytojai ar skeptikai, norintys sužinoti, kur sužvejota restoranui tiekiama žuvis, kokios produktų laikymo sąlygos, arba iš arti pamatyti, kaip gaminamas mėsainis turėtų registruotis į specialiuosius atvirų durų vizitus „McDonald’s”  restoranuose.

Per  ateinantį savaitgalį numatoma priimti apie 1150 norinčiųjų. Tiesa, mūsų duomenimis, Vilniuje  Gedimino prospekte esančiame restorane laisvų vietų jau nebėra.

Aistė Verbylaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top