Now Reading
Savaitgalio serialas. Labai moderni modernios šeimos idilė

Savaitgalio serialas. Labai moderni modernios šeimos idilė

Savaitgalio serialas. Labai moderni modernios šeimos idilė

Rasa Barčaitė

„Moderni šeima“ („Modern Family“) – nuo 2009 metų rodomas amerikietiškas komedijų serialas, kurį kuria Christopheris Lloydas ir Stevenas Levitanas.  Serialas daromas  vadinamu mokumentarijos principu, kuomet pagrindiniai charakteriai savo sugalvotus išgyvenimus nuolat pasakoja tiesiogiai į kamerą ir nori iš dalies sukurti įspūdį, jog režisierius fiksuoja ne sukurtą scenarijų, bet realią didelės šeimos dokumentiką.

Pirmoji „Modernios šeimos“ serija prie televizijos ekranų pritraukė net 12,6 mln. žiūrovų. Serialą prisipažino su šeima žiūrįs netgi JAV prezidentas Barackas Obama! 2012 metų pavasarį pasirodė 4 „Modernios šeimos“ sezonas.

Kaip teigia serialo kūrėjai Ch. Lloydas ir S. Levitanas, „Modernioje šeimoje“ jie iš dalies perpasakojo savo pačių šeimų istorijas. Serialo veiksmas sukasi aplink 3 šeimas, kurių pagrindinė ašis – antrą kartą vedęs ekscentrikas tėvas Jay Pritchettas (iš serialo „Vedęs ir turi vaikų“ puikiai pažįstamas aktorius Edas O’Neillas) ir jo daug jaunesnė gražuolė ispanė žmona  Gloria (aktorė Sofía Vergara). Iš Kolumbijos atvykusi Gloria  turi sūnų Manny (aktorius Rico Rodriguez), kuris yra ambicingas ir protingas berniukas.

Kitoje šeimoje gyvena Jay dukra Claire (aktorė Julie Bowen) – už nekilnojamo turto agento Philo (aktorius Ty Burrellas) ištekėjusi namų šeimininkė, kurios visas gyvenimas sukasi apie vyrą ir jų tris visiškai skirtingus vaikus: stereotipinę paskui bernus lakstančią paauglę Haley (aktorė Sarah Hyland), stereotipinę moksliukę Alex (aktorė Ariel Winter) ir keistuolį pagranduką Luke’ą (aktorius Nolanas Gouldas).

Trečioje šeimoje gyvena Jay sūnus gėjus teisininkas Mitchellas (aktorius Jesse Tyler Ferguson)  kartu su savo gyvenimo partneriu Cameronu (aktorius Ericas Stonestreetas). Pora visai neseniai įsivaikino vietnamietę mergaitę  Lily (aktorė Aubrey Anderson-Emmons), kuria labai rūpinasi.

Tad, kaip jau supratote, „Moderni šeima“ kūrėjai pasirinko visiškai standartinius personažus, kurie įdomūs įvairaus plauko žiūrovams: tiek moksliukams, tiek namų šeimininkėms, tiek rimtiems advokatams. Ir, kita vertus, nors Moderni šeima herojų charakteriai jau šimtą kartų matyti kituose serialuose, pastarasis patraukia savo nuoširdumu ir fikcinės dokumentikos filmavimo stiliumi. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Moderni šeima“ buvo tikrai puikiai įvertinta kritikų, nors teko rasti komentarų dėl gėjų Camerono ir Mitchello šaltumo. Socialiniame portale „Facebook“ netgi buvo sukurtas puslapis, kuris ragino gėjų porą pagaliau seriale… pasibučiuoti. Reaguodami į  šiuos komentarus, serialo kūrėjai vienoje 2 sezono serijoje paaiškino, kodėl pora nesibučiuoja viešai.  Pasirodo, tai konservatyvaus vaikų meilei atžvilgiu tėvo Joy elgesio pasekmė, nes vaikystėje Mitchello tėvas nebučiavo, todėl pastarasis gėdijosi tai padaryti viešai ir dabar.

Kiti kritikai pastebėjo, kad serialo yra labai seksistinis ir moterys jame tėra standartinės namų šeimininkės, kurioms dirbti nereikia. „Jei „Moderni šeima“ yra modernus serialas, kodėl jame moterys sėdi namie?“ – klausė vienas iš serialo gerbėjų internete.

Tad taip, serija, kurioje Claire niekaip nesugeba išmokti įjungti naujo televizoriaus, nes jai ten per sudėtinga, išties seksistinė, tačiau galbūt tokie stereotipai kaip tik sugeba laužyti stereotipus juos parodant?


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top