Now Reading
Savaitgalio serialas. Kaip išgyventi zombių pasaulyje?

Savaitgalio serialas. Kaip išgyventi zombių pasaulyje?

Savaitgalio serialas. Kaip išgyventi zombių pasaulyje?

Rasa Barčaitė

Serialas „Vaikščiojantys negyvėliai” („The Walking Dead”) nuo pat pasirodymo pradžios susilaukė daugybės gerų įvertinimų ir komentarų. Prie numirėlių sėkmės turbūt prisidėjo ir faktas, jog filmai apie zombius visada populiarūs ir žiūrimi, plius, serialas pastatytas pagal Roberto Kirkmano, Tony Moore’o ir Charlie Adlardo to pačio pavadinimo komiksus, tad tai ne pirmą kartą girdėta zombiška istorija, o jau žinomas vardas, prie televizijos ekranų pritraukęs tiek komikso, tiek zombių gerbėjus.

Režisieriaus Franko Darabonto serialas „Vaikščiojantys negyvėliai” pasakoja istoriją apie žmonės, kurie bando išgyventi po pasaulį ištikusios apokalipsės. Po didžiosios tragedijos didžioji dalis žmonijos dalis virto zombiais, o tie, kurie išsigelbėjo, net neturi laiko pailsėti, nes juos ištisai persekioja kraujo ištroškę siaubūnai.  Beje, serialo režisierius F.Darabontas kino ir televizijos industrijoje tikrai ne naujokas, jo režisuotas filmas „Pabėgimas iš Šoušenko” („The Shawshank Redemption”) jau ne vienus metus tvirtai stovi tarptautinės kino bazės IMDb geriausiųjų pirmoje vietoje.

Turbūt nieko nenustebins faktas, jog pirmoji „Vaikščiojantys negyvėliai” serija  buvo parodyta per Helovyną ir  prie AMC kabelinės televizijos ekranų pritraukė net 5,3 mln. žiūrovų auditoriją, 2010 metais pasirodęs debiutas apskritai tapo geriausia ir žiūrimiausia tų metų naujiena visose kabelinėse televizijose.  „Vaikščiojantys negyvėliai”  taip pat laimėjo daugybę apdovanojimų, kaip kad Rašytojų gildijos ir „Auksinį gaublį” už geriausią televizijos dramą. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pagrindinis serialo herojus – policininkas Rickas Grimesas (akotorius Andrewas Lincolnas) po darbe patirto sužalojimo keletą mėnesių gulėjo ligoninėje ištiktas komos būsenos. Pabudęs jis suvokia, kad pasaulis nebe toks, koks buvo prieš tai, jį valdo zombiai. Vyro  tikslas – išsiaiškinti, ar be jo dar yra likusių gyvųjų bei surasti dingusią žmoną su sūnumi.  Rickas netikėtai susipažįsta su zombių invaziją išgyvenusia Glenn, kuri parodo jam kelią į kitų gyvųjų stovyklą, kurioje vyras suranda žmoną su sūnumi. Rickas tampa grupelės išlikusiųjų lyderiu kovoje prieš zombius ir daro viską, kad visi išgyventų šiuos sunkius laikus.

Trečiasis „Vaikščiojantys negyvėliai” sezonas pasirodys metų pabaigoje.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top