Search Results for: "Šaltibarščiai"

Šaltibarščiai iš pomidorų

Šaltibarščiai iš pomidorų

Pomidorus nuplykiti karštu vandeniu, nulupti odelę, sutarkuoti su tarka ir pertrinti per sietelį. Supilti kefyrą ir gerai išmaišyti. Sudėti supjaustytus svogūnų laiškus, žiupsnelį druskos.

Šaltibarščiai su špinatais

Šaltibarščiai su špinatais

Į puodą sudedame pjaustytis agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Su visu skysčių supilame burokėlius ir kefyrą. Sudedame špinatus ir smulkintus salotų lapus. Įberiame druskos ir viską išmaišome. Pabaigoje sudedame stambiai pjaustytus virtus kiaušinius. Valgome su šiltomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Savaitgalio receptas. Šaltibarščiai iš pomidorų

Savaitgalio receptas. Šaltibarščiai iš pomidorų

Savaitę ir savaitgalį užbaigiame išradingu receptu. Labai paprasta, skanu ir neįprasta – šaltibarščiai iš pomidorų.

Siurprizas pilvui - šaltibarščiai su špinatais

Siurprizas pilvui – šaltibarščiai su špinatais

Ar įsivaizduojate vasarą be šaltibarščių? Tiek namų, tiek restoranų visrtuvės prisipildo gaivaus šio patiekalo ir verdamų bulvių kvapo. Nesiginčijame, kad tradiciniai šaltibarščiai patys skaniausi, bet pabandėme paeksperimentuoti papildydami receptą tam tikrais ingredientais. Skrandis džiaugėsi šaltibarščiais su špinatais.

Jums reikės:

1 l kefyro,
0,5 l stiklainio marinuotų burokėlių,
keturių kiaušinių,
2 trumpavaisių agurkų,
100 g špinatų,
ryšulėlio svogūnų laiškų, krapų ir salotų,
žiupsnelio druskos.
0,5 kg bulvių.

Kaip gaminame:

Į puodą sudedame pjaustytis agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Su visu skysčių supilame burokėlius ir kefyrą. Sudedame špinatus ir smulkintus salotų lapus. Įberiame druskos ir viską išmaišome. Pabaigoje sudedame stambiai pjaustytus virtus kiaušinius. Valgome su šiltomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, vasara – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina.

Keliautoja Nida Degutienė: „Žydai didžiuojasi protėviais iš Lietuvos“

Keliautoja Nida Degutienė: „Žydai didžiuojasi protėviais iš Lietuvos“

Įsivaizduokite, kad visą dieną negalite naudoti jokių elektroninių prietaisų, vairuoti automobilio, keliauti viešuoju transportu, atidaryti kokakolos butelio, naudoti oro kondicionieriaus ar net atplėšti tualetinio popieriaus skiautės. Skamba utopiškai? Su jumis nesutiktų žydai, kurie kas savaitę savo noru atsisako šių kasdienio gyvenimo atributų vardan šabo bei kitų religinių švenčių.

Norintiems sveikų dantų – trys mitybos principai

Norintiems sveikų dantų – trys mitybos principai, kurių privalu laikytis

Niekam nekyla abejonių, kad kasdienis dantų valymas – pats paprasčiausias būdas išlaikyti dantis sveikus. Deja, to negana – įtakos dantų sveikatai gali turėti ir kiti faktoriai, pavyzdžiui, mitybos įpročiai. Ekspertai siūlo atkreipti ypatingą dėmesį į tris mitybos principus, kurių būtina laikytis, jeigu norite kuo ilgiau džiaugtis sveikais dantimis.

Kodėl „Erasmus“ programos studentams iš svetur taip patinka Lietuva? (interviu)

Kodėl „Erasmus“ programos studentams iš svetur taip patinka Lietuva? (interviu)

Kol nemaža dalis lietuvaičių vos tik baigę studijas kraunasi lagaminus ir skrenda žinių semtis į užsienio universitetus, Lietuvos aukštojo mokslo įstaigos sulaukia ne ką mažiau atvykėlių. Vieni jų apsilanko vos pusmečiui, kiti pasilieka net ir visam laikui. Vienas tokių, beveik metus Kaune mokslus kremtantis turkas Anil Tüzünler. Su juo kalbame apie gardžiąją rožinę sriubą, meilę krepšiniui ir ką jo kalba reiškia žodelis „ne“.

Mityba vasarą: specialistės patarimai

Mityba vasarą: specialistės patarimai

Šiltomis vasaros dienomis, ypač jei prasideda atostogos, daug laiko praleidžiama gamtoje. Atrodo, kad šiuo metų laiku suvalgoma įvairių daržovių ir vaisių, tačiau realybė rodo, kad šiuo metų laiku žmonės (ypač didmiesčiuose) nelinkę namuose gaminti maisto, tad pradeda vyrauti greitas ir nesveikas maistas iš užkandinių – o šis neturi jokios mitybinės reikšmės.