Search Results for: "japonų virtuvė"

Ar mums tinka japoniška virtuvė?

Ar mums tinka japoniška virtuvė?

Japonų virtuvė – populiari visame pasaulyje. Ir Lietuva tikrai nėra išimtis. Japoniškų restoranų ir suši barų galima rasti praktiškai kiekviename rajone, tačiau ar svetimos kultūros maistas tikrai tinkamas Europiečio skrandžiui? Prancūzijos mokslininkai nustatė, kad ne visiems suši yra vienodai naudingi.

Vilniuje šurmuliavo japonų kultūros festivalis (foto)

Vilniuje šurmuliavo japonų kultūros festivalis (foto)

Šį savaitgalį (rugpjūčio 21-22 dienomis) Vilniaus kongresų rūmuose šurmuliavo japonų kultūros festivalis „Now Japan“. Jo metu organizatoriai stengėsi įvairiapusiškai pristatyti japonų kultūrą bei kiekvienam suteikti galimybę prie jos prisiliesti.

Vilniuje pagamintas ilgiausias Lietuvos sušis (Foto)

Vilniuje pagamintas ilgiausias Lietuvos sušis (Foto)

Šeštadienį prekybos centre „OZAS“ „Labuki“ restorano šefas J. Lee pagamino ilgiausią šalyje sušį „KING MAKI“ – jo ilgis siekė net 15 metrų. Rekordinio sušio gamyba truko kelias valandas. 15 metrų ilgio sušiui prireikė net 15 kilogramų ryžių, 7 kilogramų agurkų, 5 kilogramų lašišos, 3 kilogramų rūkyto ungurio Unagi, 5 kilogramų japoniško omleto Tamago, 5 kilogramų avokado, 2 kilogramų wasabi, 2 kilogramų tenko, 160 sušio lapų, 1 kilogramo sezamo sėklų, ne mažiau nei 2 kilogramų ikrų ir kitų produktų. Išmatavus rekordinį sušį, jis buvo supjaustytas į tradicinius gabalėlius. Paragauti ilgiausio sušio Lietuvoje galėjo visi „OZO“ lankytojai.

„Šį rekordą skiriu visiems japoniškos virtuvės gerbėjams, kuri Lietuvoje sparčiai populiarėja. Lietuviai aktyviai domisi japoniškų patiekalų gamybos tradicijomis, todėl nutarėme šiuo rekordu pradžiuginti vilniečius“, – sako „LABUKI“ šefas J. Lee.

Prekybos ir pramogų centro „OZAS“ 3 aukšte veikia „LABUKI“ suši bistro. Japoniškų ir korėjietiškų patiekalų restoranas „LABUKI“ išgarsėjo geriausiais sušiais mieste ir neįtikėtinu karštųjų patiekalų skoniu. “Labuki“ džiugina svečius ir kainomis. Dienos pietų meniu kainos svyruoja nuo 10 iki 18 litų. Tad „Labuki“ laužo stereotipą, kad japonų virtuvė gali būti tik brangi.

“LABUKI japonų virtuvė man – meno kūrinys. Čia tas pats, kaip valgyti K. Monė, O. Renuarą ar A. Modiljanį, tik šį kartą tai investiciją į save, į savo skrandį, nes kai suvalgai, tai žinai, kad nieks nepavogs, neperpirks ar neatims”, – apie „LABUKI“ sako garsus Lietuvos televizijos laidų vedėjas, aktorius Vytautas Šapranauskas.

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ Vilniuje, Ozo gatvėje, atidarytas 2009 metais. Jame veikia beveik 200 parduotuvių, tarp jų: „Prisma“, „Peek & Cloppenburg“, „Deichmann“, „Takko Fashion“, „Rieker“, „Pierre Cardin“, „Jack & Jones”, “Danija”, “Body Shop“, „Douglas“, „Pretty One“, „La Senza“ , „Euronics“ ir kitos. Prekybos ir pramogų centre taip pat įsikūręs didžiausias Baltijos šalyse šeimos pramogų parkas „X-Planet“ bei naujovė Lietuvoje – greito maisto restoranų kompleksas. „Ozo“ prekybos ir pramogų centrą valdo bendrovė „ECE Projektmanagement Vilnius“. Ji priklauso prekybos centrų valdytojai ECE, valdančiai 132 prekybos centrų visame pasaulyje, kurie užima 4,2 mln. kv. metrų prekybinį plotą. Metinė nuomininkų apyvarta ECE valdomuose centruose siekia 15,3 mlrd. eurų.

Vilniuje bus pagamintas ilgiausias suši Lietuvoje

Vilniuje bus pagamintas ilgiausias suši Lietuvoje

Gegužės 7 dieną, 14 valandą 30 minučių, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „OZAS“, pirmojo Lietuvoje šopingo maratono proga japoniškų patiekalų restoranas „LABUKI“ pagamins ilgiausią ir didžiausią SUŠĮ Lietuvoje. „Japonų virtuvė Lietuvoje sparčiai populiarėja. Lietuviai aktyviai domisi japoniškų patiekalų gamybos tradicijomis, todėl šį šeštadienį vilniečius nutarėme pradžiuginti neįprastu rekordu – pagaminsime net 15 metrų ilgio sušį“, – sako „LABUKI“ šefas J. Lee.
15 metrų ilgio sušiui prireiks net kelių dešimčių kilogramų ryžių, šimto avokadų, 30 kilogramų agurkų, 5 kilogramų lašišos, 5 kilogramų sūrio, ne mažiau nei 2 kilogramų ikrų ir kitų produktų. Išmatavus rekordinį sušį, jis bus supjaustytas į tradicinius gabalėlius. Paragauti ilgiausio sušio Lietuvoje galės visi „OZO“ lankytojai.
Prekybos ir pramogų centro „OZAS“ 3 aukšte veikia „LABUKI“ suši bistro. Japoniškų ir korėjietiškų patiekalų restoranas „LABUKI“ išgarsėjo geriausiais sušiais mieste ir neįtikėtinu karštųjų patiekalų skoniu..  “Labuki“ džiugina svečius ir kainomis. Dienos pietų meniu kainos svyruoja nuo 10 iki 18 litų. Tad „Labuki“ laužo stereotipą, kad japonų virtuvė gali būti tik brangi. 
“LABUKI japonų virtuvė man – meno kūrinys. Čia tas pats, kaip valgyti K. Monė, O. Renuarą ar A. Modiljanį, tik šį kartą tai investiciją į save, į savo skrandį, nes kai suvalgai, tai žinai, kad nieks nepavogs, neperpirks ar neatims”, – apie „LABUKI“ sako garsus Lietuvos televizijos laidų vedėjas, aktorius Vytautas Šapranauskas.
Gegužės 7-8 dienomis prekybos ir pramogų centre “Ozas”, Vilniuje, vyks pirmasis Lietuvoje šopingo maratonas. „Tai ne eilinis išpardavimas ar tiesiog akcija, pirmasis šopingo maratonas – tai tikra pirkėjų šventė, kurios metu vilniečių ir miesto svečių lauks tikrų šopoholikų paradas, Lietuvos žvaigždžių kova dėl metų šopoholiko titulo, pirmasis bėgimo su pirkinių maišais čempionatas bei beprotiškas išpardavimas, kai šimtai parduotuvių suteiks realias, pašėlusias nuolaidas net iki 80 procentų“, – sako prekybos ir pramogų centro „OZAS“ vadovė Inga Navickaitė.
Šopingo maratoną prekybos ir pramogų centre “OZAS” atidarys pirmasis Lietuvos šopoholikų paradas, kuriame dalyvaus Lietuvos žvaigždės, speciali šopoholikų komanda bei pirkėjai. Renginio pradžia 12 valandą. Metų šopoholiko rinkimai prasidės 12 valandą 20 minučių, greičiausio šopoholiko rungtis – 13 valandą, bėgimo su pirkinių maišais čempionatas – 13 valandą 30 minučių.
Gegužės 7-8 dienomis pirmajame šopingo maratone dalyvaus apie du šimtus parduotuvių, kurios pirkėjams pristatys net 5 tūkstančius pasaulinio garso prekių ženklų bei milijonus prekių su nuolaidomis 20, 30, 40, 50, 60 ir net 80 procentų. Pašėlusios nuolaidos galios drabužių, avalynės, buitinės technikos, juvelyrinių dirbinių, dovanų, aksesuarų, žaislų ir kitose pramoninių prekių parduotuvėse. Gigantišką nuolaidą visoms maisto prekėms suteiks suomių hypermarketas „Prisma“. Pirmą kartą Lietuvoje nuolaidas visoms prekėms pasiūlys garsi drabužių parduotuvė „Peek & Cloppenburg“.
Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ Vilniuje, Ozo gatvėje, atidarytas 2009 metais. Jame veikia beveik 200 parduotuvių, tarp jų: „Prisma“, „Peek & Cloppenburg“, „Deichmann“, „Takko Fashion“, „Rieker“, „Pierre Cardin“, „Jack & Jones”, “Danija”, “Body Shop“, „Douglas“, „Pretty One“, „La Senza“ , „Euronics“ ir kitos. Prekybos ir pramogų centre taip pat įsikūręs didžiausias Baltijos šalyse šeimos pramogų parkas „X-Planet“ bei naujovė Lietuvoje – greito maisto restoranų kompleksas. „Ozo“ prekybos ir pramogų centrą valdo bendrovė „ECE Projektmanagement Vilnius“. Ji priklauso prekybos centrų valdytojai ECE, valdančiai 132 prekybos centrų visame pasaulyje, kurie užima 4,2 mln. kv. metrų prekybinį plotą. Metinė nuomininkų apyvarta ECE valdomuose centruose siekia 15,3 mlrd. eurų. 

Ekologiško aliejaus nauda Jam ir Jai

Ekologiško aliejaus nauda Jam ir Jai

Aliejus dažniausiai naudojamas maistui ruošti, žinome, kad jis būna įvairių rūšių ir paskirčių. Tačiau ar žinote, kad jis gali moterims ir vyrams padėti spręsti ir kasdienines grožio ir sveikatos problemas? Pristatome aliejų kompleksus Jam ir Jai.

Gurmano pamokos. Kaip pasigaminti sušį

Gurmano pamokos. Kaip pasigaminti sušį

Japonai neretai teisėtai vadinami ilgaamžių tauta, o jų virtuvė – viena sveikiausių pasaulyje. Išskirtinis dėmesys šviežiems ir kuo mažiau apdorotiems produktams aprūpina organizmą vertingomis medžiagomis ir suteikia tikrą malonumą skrandžiui.

Karklės festivalyje 50 koncertų ir per 20 pasaulio virtuvių

Karklės festivalyje 50 koncertų ir per 20 pasaulio virtuvių

Vasarai ritantis į pabaigą, su kiekviena karštos dienos akimirka neišvengiamai artėja ir vienas iš svarbiausių šio sezono pabaigos akcentų – festivalis „Karklė Live Music Beach”.

Puiki savijauta su ugnine šaknimi – wasabiu

Puiki savijauta su ugnine šaknimi – wasabiu

Senuose japonų rankraščiuose rastas įrašas, kad wasabis VIII a. naudotas ne kaip maisto papildas, o kaip vaistinis augalas. Šiuolaikinė medicina taip pat pabrėžia, kad šis šakniavaisis be galo puikiai kovoja su bakterijomis, išskiria jos gydomąjį poveikį skrandžiui, ypač tai atvejais, kai sutrikęs rūgštingumas, ar net sergant skrandžio vėžiu. Wasabį taip pat patariama naudoti vengiant apsinuodijimo maistu, ne veltui jis jau nuo senų laikų valgomas su žalia žuvimi. Dažnai savo mitybos racioną pradžiuginantys šia japoniška šaknimi yra apsaugoti nuo širdies priepuolio ir insulto.

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai, ko gero ieškodami naujų skonių, prieš kelis metus išbandė šiuos pamėgtus užkandžius gaminti kitaip. Ir jeigu greitai paruošiami makaronai šiam patiekalui neatrodo labai tinkami, „Ramen burgeriai“ šiandien laužo visus standartus ir pateikia dar vieną priežastį, kodėl verta pamilti šį lengvai paruošiamą gaminį.

Televizijos eteryje M. Starkus ir V. Radzevičius atskleis

Televizijos eteryje M. Starkus ir V. Radzevičius atskleis, ką išgyveno Japonijoje

TV3 televizija tęsia vasaros tradiciją leistis į keliones po pasaulį su nepaprastu duetu – Martynu Starkumi ir Vytaru Radzevičiumi. Du žinomi keliautojai, laidų vedėjai eteryje jau dovanojo įspūdingiausius pasakojimus iš savo kelionių senais automobiliais po Pietų Ameriką, Aziją, Australiją, o šįkart kviečia į naują paslaptingą ir nepaprastą kraštą – Japoniją.