Search Results for: "kukuliai"
Bulves sumalkite. Į dubenį su bulvėmis įmaišykite kiaušinius, krakmolą, truputį druskos. Viską išmaišykite. Vieną svogūną susmulkinkite ir kepkite su sviestu. Į keptuvę taip pat įberkite druskos ir duonos trupinius. Pakepus kelias minutes, atvėsinkite. Iš bulvių masės formuokite kukulius, o įdarui naudokite pakepintos duonos ir svogūnų mišinį. Kukulius virkite apie 15 minučių sūdytame vandenyje. Padažui pakepinkite antrąjį svogūną ir kiaulienos šoninę.
Kukuliams suminkome visus produktus iki vientisos masės. Suformuojame pailgus kukulius ir sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Įmaišome buljonetę. Verdame 10 min. Tuomet sudedame žirnelius ir griežinėliais supjaustytą porą, morką. Baigiant virti į dubenėlį įpilame karšto sultinio ir jame ištirpiname lydytą sūrelį. Šia masę supilame į sriubą. Paskaniname prieskoniais ir paverdame 3 min.
Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet sugrūskite. Iš aliejaus išgriebkite pomidorus, nuvarvinkite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su grūstomis bulvėmis. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir vėl viską išmaišykite.
Jums reikės: Kukuliams: 600 – 700 g kalakutienos filė ir kalakutienos faršo (sumaišytų lygiomis dalimis) 3 skiltelės česnakų 1 kiaušinių…
Jautienos ir kiaulienos faršą sumaišykite. Į faršą taip pat įmaišykite prieskonius ir džiūvėsėlius.
Suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Pomidorus nulupkite ir sutrinkite.
Svogūnus sukapokite.
Įkaitinkite puode 2-2,5 litro vandens ir suberkite ryžius. Kai ryžiai pradeda virti, dėkite po vieną mėsos kukulį. Sudėtus mėsos kukulius virkite 5 minutes.
Po to sudėkite pomidorų tyrę, svogūnus (kepintus ar ne), įspauskite česnako, įmaišykite prieskonių pagal skonį. Virkite apie 25 minutes.
Į išvirusią sriubą pridėkite smulkintų žalumynų (krapų, petražolių ir pan.).
Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai asocijuojasi su sportininkais, ši maiste ir papilduose esanti medžiaga būtina įvairiems organizmo atstatymo procesams. Vis dėlto, pasak mitybos specialistų, per didelis proteinų kiekis gali padaryti žalą kepenims, tad sportuojantiems ar besilaikantiems dietos derėtų nepamiršti, kad radikali mityba, kurioje dominuoja vienos rūšies maisto medžiagos nerekomenduojama.
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.
Vis dar traukia didelės bibliotekos. Gal primena vaikystę, senelių namus, dailius senus baldus.
Buvo tie namai magiški ir baugūs. Gal dėl istorijos, kad nukrito kartą persisvėręs per turėklą vienas iš vaikų.
Ji niekada nesidrovėjo ir neslėpė savo kūno. Visgi panašu, jog po to, kai priaugo apie 14 kilogramų, ekscentriškoji Lady Gaga šiek tiek pertvarkė savo spintą…
Nors lapkričio mėnuo dar net neįpusėjo, danai jau gyvena pakiliomis nuotaikomis ir pradeda ruoštis Šv. Kalėdoms. Pasižiūrėkime iš arčiau į skandinavų tradicijas belaukiant didžiųjų metų švenčių.