Search Results for: "pomidorų sriuba"
Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas, suberiama druska bei pipirai ir verdama ant mažos ugnies. Kiek pavirus, suberiami žirneliai, pupelės, ryžiai, sumetami lauro lapeliai. Dabar viskas troškinama, kol suminkštėja daržovės. Baigiant troškinti, sudedai griežinėliais supjaustyti pomidorai, suberiamas tarkuotas sūris. Valgis dar 5 min. patroškinamas ir nukeliamas nuo ugnies.
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus šesnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, idėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Ištirpinkite jautienos sultinį litre vandens. Pakepinkite nuluptus, supjaustytus svogūnus ir česnakus aliejuje, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite 3 minutes. Supilkite sultinį, po to sutrinkite sriubą smulkintuvu ir virkite gautą masę 10 minučių.
Jautienos ir kiaulienos faršą sumaišykite. Į faršą taip pat įmaišykite prieskonius ir džiūvėsėlius.
Suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Pomidorus nulupkite ir sutrinkite.
Svogūnus sukapokite.
Įkaitinkite puode 2-2,5 litro vandens ir suberkite ryžius. Kai ryžiai pradeda virti, dėkite po vieną mėsos kukulį. Sudėtus mėsos kukulius virkite 5 minutes.
Po to sudėkite pomidorų tyrę, svogūnus (kepintus ar ne), įspauskite česnako, įmaišykite prieskonių pagal skonį. Virkite apie 25 minutes.
Į išvirusią sriubą pridėkite smulkintų žalumynų (krapų, petražolių ir pan.).
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Juos, pievagrybius ir papriką smulkiai supjaustykite. Tada viską sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 10 – 15 min. Tada suberkite pipirus, smulkintą česnaką, taip pat galite pagardinti kitais savo mėgiamais prieskoniais. Įdėkite keletą šaukštų pomidorų padažo ir virkite dar 5 minutes. Galite pagardinti šaukštu grietinės, papuošti šviežio baziliko lapeliu.
Skanaus!
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 minutę. Nulupkite nuo kiekvieno pomidoro odelę. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite agurkus. Papriką susmulkinkite.
Į dubenėlį sudėkite pomidorus be odelių, agurkus, paprikas, nuluptą svogūną ir česnaką.
Pristatome kinietišką pomidorų sriubą su kiaušiniais – greitas receptas, bet labai skanus, sotus ir sveikas patiekalas!
Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu -smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.
Pristatome kinietišką pomidorų sriubą su kiaušiniais – lengvas receptas, tačiau sveikas ir sotus patiekalas vakarienei!
Šiam savaitgaliui siūlome pasigaminti labai skanią pomidorų sriubą, kuri yra ne tik soti, bet ir lengvai pagaminama.