Ingredientai:
prinokę pomidorai – 500 g,
česnakas – 3 skiltelės,
šviežūs bazilikai – sauja,
tyras alyvuogių aliejus,
jūros druska,
šviežiai malti juodieji pipirai,
sultinio kubelis – 1/3,
pusė svoguno,
gabalėlis pelėsinio sūrio.
Kaip gaminti:
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus česnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, įdėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!