Search Results for: "raudona mėsa"

Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką

Raudona mėsa didina ankstyvos mirties riziką

Reguliariai vartojant raudoną mėsą, nesvarbu, ar perdirbtą, ar ne, gali padidėti ankstyvos mirties rizika, teigia Harvardo universiteto visuomenės sveikatos institutas.

10 (ne)įprastų dalykų

10 (ne)įprastų dalykų, trumpinančių mūsų gyvenimą

Daugumai žmonių kuo puikiausiai žino, kad žalingi įpročiai (alkoholio vartojimas ir rūkymas) trumpina gyvenimą. Tačiau lygiai tą patį poveikį turi ir kai kurie labai įprasti dalykai, lydintys mus kiekvieną dieną. Kokie jie?

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

Mėsos eros pabaiga: ką valgyti sportuojančiam žmogui?

Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį, visuomenėje kilo daugybė klausimų. Ar tai reiškia, kad derėtų tapti vegetaru? Kiek mėsos galima valgyti sau nepakenkiant? Ką daryti sportuojantiems žmonėms, kurių pagrindinis baltymų šaltinis – mėsa? Ar ją galima pakeisti kokiu nors kitu baltymų šaltiniu?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Pasiruošimas vestuvėms

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Pasiruošimas vestuvėms

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Ką turėtų dėtis į lėkštę pradedantieji bėgikai?

Ką turėtų dėtis į lėkštę pradedantieji bėgikai?

Pradėjus sportuoti pokyčiai ima jaustis daugelyje gyvenimo sričių, neaplenkiant ir mitybos įpročių. Aktyviai bėgiojantis žymus lietuvių aktorius Leo Pobedonoscevas, vesiantis gegužės 26 d. vyksiantį „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ bėgimo renginį, sako, kad sportas paskatino jį atidžiau rinktis maisto produktus.

Ką valgo Olimpiadai besiruošiantys sportininkai?

Ką valgo Olimpiadai besiruošiantys sportininkai?

Olimpiadai artėjant kviečiame pasmalsauti ir pasižiūrėti, ką valgo sportininkai – juk tinkama dieta yra gerų rezultatų pagrindas.

Ką reikėtų žinoti apie marinatus?

Ką reikėtų žinoti apie marinatus?

Mėsos marinatus naudojame dėl dviejų priežasčių: norėdami suteikti mėsai papildomo skonio arba nuimti nepageidaujamą mėsos poveikį. Jo paruošimas yra svarbi valgio gaminimo proceso dalis, nuo kurios priklauso jūsų, kaip virtuvės šeimininkės (-o) garbingas vardas.

Avienos su kauliuku šašlykas

Avienos su kauliuku šašlykas

Mėsą paslėgti nedideliu svoriu, uždengti marle ir šaltoje vietoje ar šaldytuve palaikyti 5—6 valandas.
Mėsą mauti ant iešmų (po 6 gabaliukus porcijai), pakaitomis su svogūno griežinėliais. 20—25 minutes apkepti šašlykus virš karštų, bet be dūmų ir liepsnos liežuvių medžio anglių, kol susidarys raudona plutelė vienoje, po to ir kitoje pusėje. Nuo varvančių taukų šoktelėjusią liepsną reikia tuoj pat užgesinti, apšlakstant vandeniu ar smarkiai atskiestu actu.

Avienos šašlykas

Avienos šašlykas

Mėsą paslėgti nedideliu svoriu, uždengti marle ir šaltoje vietoje ar šaldytuve palaikyti 5—6 valandas.
Mėsą mauti ant iešmų (po 6 gabaliukus porcijai), pakaitomis su svogūno griežinėliais. 20—25 minutes apkepti šašlykus virš karštų, bet be dūmų ir liepsnos liežuvių medžio anglių, kol susidarys raudona plutelė vienoje, po to ir kitoje pusėje. Nuo varvančių taukų šoktelėjusią liepsną reikia tuoj pat užgesinti, apšlakstant vandeniu ar smarkiai atskiestu actu.

Armėniški šašlykai

Armėniški šašlykai

avienos minkštimą supjaustyti gan dideliais gabalais, o kurdiuko lašinius — plonomis riekelėmis. Pamarinuoti mėsą ir lašinius moliniame ar emaliuotame inde, užbarsčius druska, maltais raudonaisiais pipirais, smulkiai sukapotu svogūnu, džiovintais prieskoniniais žalumynais ir apšlaksčius vyno actu ar atskiesta citrinų rūgštimi, taip pat įpylus stikliuką konjako ar degtinės. Viską išmaišyti ir šaltoje vietoje palaikyti 6—7 valandas.