Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Avienos šašlykas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2024-01-19
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Avienos šašlykas

Ingredientai:

1kg avienos
3—4 svogūnai
4—5 valg. šaukštai acto (arba citrinų rūgšties)
1 arb. š. maltų pipirų
1 arb š. druskos, petražolių.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:

mėsą supjaustyti 3 х 3 х 2 cm gabaliukais ir sudėti į emaliuotą ar nesioksiduojantį indą. Mėsą pasūdyti, pabarstyti maltais juodaisiais ar raudonaisiais pipirais, sluoksnius apiberti smulkiai supjaustytu svogūnu ir petražolėmis. Apšlakstyti actu ar citrinų rūgštimi ir viską gerai išmaišyti.

Mėsą paslėgti nedideliu svoriu, uždengti marle ir šaltoje vietoje ar šaldytuve palaikyti 5—6 valandas.
Mėsą mauti ant iešmų (po 6 gabaliukus porcijai), pakaitomis su svogūno griežinėliais. 20—25 minutes apkepti šašlykus virš karštų, bet be dūmų ir liepsnos liežuvių medžio anglių, kol susidarys raudona plutelė vienoje, po to ir kitoje pusėje. Nuo varvančių taukų šoktelėjusią liepsną reikia tuoj pat užgesinti, apšlakstant vandeniu ar smarkiai atskiestu actu.

Jau iškepusį šašlyką patiekti su svogūno griežinėlių ar susmulkintų svogūno laiškų garnyru, apšlakstyti citrinų sultimis.

Bet kuris šašlykas, o ypač avienos, valgomas tik šviežias, karštutėlis ir dar garuojantis.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Burokėlių privalumai, dėl kurių šią daržovę verta įtraukti į savo mitybą.
Naudinga

Burokėlių privalumai, dėl kurių būtina šią daržovę įtraukti į savo mitybą

2025-03-04
Braškių trupiniuotis su migdolais
Desertai

Braškių trupiniuotis su migdolais

2025-06-09
Ryžių pudingas
Košės

Ryžių pudingas ruoštas orkaitėje

2025-05-21
Pievagrybiai bazilikiniame pomidorų padaže
Receptai

Pievagrybiai bazilikiniame pomidorų padaže

2024-01-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?