Ingredientai:
1kg avienos
3—4 svogūnai
4—5 valg. šaukštai acto (arba citrinų rūgšties)
1 arb. š. maltų pipirų
1 arb š. druskos, petražolių.
Gaminimas:
mėsą supjaustyti 3 х 3 х 2 cm gabaliukais ir sudėti į emaliuotą ar nesioksiduojantį indą. Mėsą pasūdyti, pabarstyti maltais juodaisiais ar raudonaisiais pipirais, sluoksnius apiberti smulkiai supjaustytu svogūnu ir petražolėmis. Apšlakstyti actu ar citrinų rūgštimi ir viską gerai išmaišyti.
Mėsą paslėgti nedideliu svoriu, uždengti marle ir šaltoje vietoje ar šaldytuve palaikyti 5—6 valandas.
Mėsą mauti ant iešmų (po 6 gabaliukus porcijai), pakaitomis su svogūno griežinėliais. 20—25 minutes apkepti šašlykus virš karštų, bet be dūmų ir liepsnos liežuvių medžio anglių, kol susidarys raudona plutelė vienoje, po to ir kitoje pusėje. Nuo varvančių taukų šoktelėjusią liepsną reikia tuoj pat užgesinti, apšlakstant vandeniu ar smarkiai atskiestu actu.
Jau iškepusį šašlyką patiekti su svogūno griežinėlių ar susmulkintų svogūno laiškų garnyru, apšlakstyti citrinų sultimis.
Bet kuris šašlykas, o ypač avienos, valgomas tik šviežias, karštutėlis ir dar garuojantis.
Skanaus!