Ingredientai:
1 kg avienos
konjakas arba degtinė
100—150 g kurdiuko lašinių
džiovinti prieskoniniai,
žalumynai,
3—4 svogūnai,
malti raudonieji pipirai,
vyno actas (arba citrinų rūgštis),
druska.
Gaminimas:
avienos minkštimą supjaustyti gan dideliais gabalais, o kurdiuko lašinius — plonomis riekelėmis. Pamarinuoti mėsą ir lašinius moliniame ar emaliuotame inde, užbarsčius druska, maltais raudonaisiais pipirais, smulkiai sukapotu svogūnu, džiovintais prieskoniniais žalumynais ir apšlaksčius vyno actu ar atskiesta citrinų rūgštimi, taip pat įpylus stikliuką konjako ar degtinės. Viską išmaišyti ir šaltoje vietoje palaikyti 6—7 valandas.
Marinuotus avienos gabalėlius mauti ant iešmų pakaitomis su kurdiuko lašiniais. Kepti šašlykus virš įkaitusių anglių, sukiojant iešmus ir į lėkštę plonais griežinėliais (po 1—1,5 cm) nupjaustant iškepusius mėsos ir kurdiuko sluoksnius.
Prie šašlyko patiekti žiedais supjaustytus svogūnus, krapus, petražoles, kalendrą.
Skanaus!