Search Results for: "salotų receptas"
Ką gi ką gi štai ir vėl mano rankose nauja receptų knyga „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“, kurią drąsiai galėčiau pavadinti ode daržovėms, skaniam ir vaišingam gyvenimui Knygoje sutalpinau daugiau nei 100 receptų su populiariausiomis daržovėmis, tai receptai kasdieniam gyvenimui, kuriuos įveikti galės kiekvienas.
Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai asocijuojasi su sportininkais, ši maiste ir papilduose esanti medžiaga būtina įvairiems organizmo atstatymo procesams. Vis dėlto, pasak mitybos specialistų, per didelis proteinų kiekis gali padaryti žalą kepenims, tad sportuojantiems ar besilaikantiems dietos derėtų nepamiršti, kad radikali mityba, kurioje dominuoja vienos rūšies maisto medžiagos nerekomenduojama.
Turguose pasirodė pirmieji Lietuvos ūkininkų užauginti žalumynai – salotos, svogūnų laiškai, ridikėliai. Jau galima rasti ir lietuviškų agurkų bei krapų. Gydytoja dietologė Laura Romeraitė–Kuklierienė teigia, kad tai puikus vitaminų, mineralų ir biologiškai veiklių medžiagų šaltinis, o tinklaraščio MaistoKlubas.lt autorė Ilona Juciūtė dalinasi idėjomis, kaip tinkamai paruošti šias pavasario dovanas.
Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant šaltajam metų laikui, daržovių ir vaisių pasirinkimas ypač sumažėja. Anot mitybos specialistų, akivaizdu, kad per vasarą naudingųjų medžiagų prikaupti visiems metams nepavyks, tad ant stalo kasdien ir šaltuoju metų sezonu turi rikiuotis bent kelių rūšių termiškai neapdorotos daržovės.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme receptą iškylai gamtoje „Tuna salad sumuštinis“. Jeigu, žinoma, jį iki ten turėsite valios nusinešti…
Ketvirtadienio vakarą vilniečiai turėjo unikalią galimybę paragauti burgerių, pagamintų pagal maisto kritiko receptą. Sukurti jį Andrių Užkalnį įkvėpė filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme šiltų ir labai skanių vištienos salotų su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu receptą.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio jaukiems pietums nusirašėme šiltų pastos salotų su kukurūzais ir feta receptą.
Riešutas – universalus produktas, tinkantis ne tik sveikam užkandžiui, bet ir pagardinti įvairiausius patiekalus. Žymus kulinaras Linas Samėnas teigia, kad visi be išimties riešutai yra tinkami salotoms, tik kiekvienas juos renkasi pagal savo skonį. Virtuvės virtuozas dalinasi kiek neįprastu, bet šiuo metu lietuviams labai tinkančiu salotų receptu, kuriame braškės derinamos su burokėliais, o šis derinys dar pagardinamas sūdytų pistacijų ir kedrų riešutais (pinijomis).