Now Reading
Sekmadienio receptas – šiltos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu

Sekmadienio receptas – šiltos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu

Sekmadienio receptas - šiltos vištienos salotos su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme šiltų ir labai skanių vištienos salotų su džiovintomis slyvomis ir prancūzišku medaus bei garstyčių užpilu receptą.

Trukmė:
 15-20 min.

Porcijos: dviem.

Reikia:

  • 200 g vištienos filė be odelės,
  • 20 g peiliu skaldytų migdolų,
  • saujos (apie 70 g) nekietų džiovintų slyvų,
  • tamsių garbanotų salotų lapų,
  • prancūziškų garstyčių su medumi,
  • 4-6 v. š. tyro alyvų aliejaus,
  • džiovinto raudonėlio,
  • 1/2 a. š. smulkinto česnako,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  •  jūros druskos.

Aš nesusivaldžiau ir įsigijau neaštrių Maille prancūziškų garstyčių su medumi, kurių sudėtyje jau buvo ir cukraus, ir acto, todėl įmaišiau tik alyvų aliejų. Jeigu neturite šių garstyčių, siūlau naudoti ne aštrias, paprastas, geriausia – prancūziškas. Tokias garstyčias galite paruošti patys: sumaišykite 2-3 šaukštus garstyčių, 2 šaukštus skysto medaus, pusantro šaukšto balzaminio arba baltojo vyno acto, žiupsnelį druskos ir cukraus.

Vištienos filė perpjaukite išilgai, kad turėtumėte du kepsnelius. Juos įtrinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant keptuvės su grotelėmis. Šalia apkepinkite džiovintas slyvas. Į lėkštę sudėkite nuplautus ir gerai nusausintus salotų lapus. Garstyčias sumaišykite su trupučiu aliejaus (kad taptų skystesnės) ir raudonėliu. Apliekite dalimi užpilo salotų lapus, dalį pasilikite. Iškepusią vištieną dėkite ant salotų lapų, apipiltų užpilu, tada užmeskite karštas slyvas ir apliekite garstyčių užpilo likučiu. Užbarstykite skaldytų migdolų ir patiekite salotas šiltas.



Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt