Now Reading
Tuno pyragas

Tuno pyragas

Tuno pyragas

Ingredientai pagrindui:

sviestas arba margarinas – 75 g,
kvietiniai miltai – 120 g,
druska – 1/4 šaukštelio,
šaltas vanduo – 2 šaukštai.

Ingredientai Įdarui:

vidutinio dydžio svogūnas,
konservuotas savo sultyse tunas – 1 skardinė,
tarkuotas fermentinis sūris – 200 g,
kiaušiniai – 3 vnt.,
grietinė – 100 ml,
pomidorai – 2 vnt.,
aliejus – šlakelis,
bazilikai ar kiti žalumynai – saujelė,
druska, juodieji pipirai.

Kaip gaminti:

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Įpilkite vandens ir išminkykite. Tada tešlą dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su smulkintais žalumynais aliejuje. Sūrį sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su grietine. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, išklokite ja kepimo indą, sudėkite pakepintus svogūnus, tuną, pabarstykite sūriu. Toliau viską užpilkite kiaušinių plakiniu. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir, viską pabarstę druska bei pipirais, kepkite apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top