Ingredientai:
2 šaukštai avižinių dribsnių
1 šaukštas miltų
1 šaukštas mažo riebumo varškės (gali būti ricotta)
1 šaukštas lieso jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai rudojo cukraus
350 ml karšto vandens
druskos
1 kiaušinis
1 šaukštas alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas:
Avižinius dribsnius užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti 5-10 minučių. Vandenį nukošti.
Išbrinkusius avižinius dribsnius sutrinti ir išmaišyti su miltais, varške, jogurtu, citrinos žievele, sultimis, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir kiaušiniu.
Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti blynus, kol abi pusės pagels.
Skanaus!