Now Reading
Menkė su pikantišku padažu

Menkė su pikantišku padažu

Menkė su pikantišku padažu

Ingredientai:

menkių filė, 800 g
citrinų sultys, 1 šaukštas
1 svogūnas
2 obuoliai
miltai, 2 šaukštai
aliejus, 2 šaukštai
sviestas, 1 šaukštas
garstyčios, 4 šaukštai
karis, 1 šaukštas
razinos, 1 šaukštas
grietinė, 200 ml
krakmolas, 1 šaukštelis
skaldyti migdolai, 1 šaukštelis

Kaip gaminti:
Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citirnų sultimis. Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels. Išgriebti iš riebalų.
Į keptuvėje likusius riebalus sudėti sviestą, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels. Įpilti 200 ml vandens, suberti obuolius, karį, razinas, sukrėsi garstyčias ir patroškinti 5 minutes.
Grietinę sumaišyti su krakmolu ir supilti į padažą. Pagardinti ir užvirinti. Sudėti žuvį ir razinas. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir patiekti.

Skanaus!

See Also
Greitas žuvies apkepas

mamos receptai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top