Now Reading
Žemaitiškas jautienos troškinys

Žemaitiškas jautienos troškinys

Žemaitiškas jautienos troškinys

Ingredientai:

1 kg jautienos
200 g sviesto
6 česnako skiltelės
4 morkos
5 šaukštai aliejaus
Stiklinė grietinės
Šaukštelis kmynų
0,5 šaukštelio cukraus
Šaukštas miltų
Laurų lapelių
Druskos
Maltų pipirų

Kaip gaminti?

Mėsą keletą valandų pamirkykite išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Paskui išimkite, nusausinkite ir supjaustykite riekėmis. Gerai išmuškite, įtrinkite aliejumi ir smulkiai tarkuotais česnakais, gardinkite pipirais, cukrumi ir druska. Tada supjaustykite pailgais gabalėliais, sudėkite į puodą, ant viršaus meskite sviestą, užpilkite trupučiu vandens, dėkite griežinėliais pjaustytas morkas, laurų lapų ir uždengę troškinkite, kol mėsa suminkštės. Baigdami troškinti, užbarstykite miltais, pamaišykite, krėskite grietinę ir užvirinkite.
Tiekite su makaronais, bulvėmis ar daržovėmis. Pabarstykite kmynais.

See Also
„Citrinos žievelės“ antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top