Ingredientai:
1 kg jautienos
200 g sviesto
6 česnako skiltelės
4 morkos
5 šaukštai aliejaus
Stiklinė grietinės
Šaukštelis kmynų
0,5 šaukštelio cukraus
Šaukštas miltų
Laurų lapelių
Druskos
Maltų pipirų
Kaip gaminti?
Mėsą keletą valandų pamirkykite išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Paskui išimkite, nusausinkite ir supjaustykite riekėmis. Gerai išmuškite, įtrinkite aliejumi ir smulkiai tarkuotais česnakais, gardinkite pipirais, cukrumi ir druska. Tada supjaustykite pailgais gabalėliais, sudėkite į puodą, ant viršaus meskite sviestą, užpilkite trupučiu vandens, dėkite griežinėliais pjaustytas morkas, laurų lapų ir uždengę troškinkite, kol mėsa suminkštės. Baigdami troškinti, užbarstykite miltais, pamaišykite, krėskite grietinę ir užvirinkite.
Tiekite su makaronais, bulvėmis ar daržovėmis. Pabarstykite kmynais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!