Now Reading
Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

Ingredientai:
cukinija, 800 g 
4 nedideli svogūnai
aliejus, 4 valg. š.
paukštienos sultinys, 750 ml 
druska, ½ arb. š.
malta saldžioji paprika, 1-2 arb. š.
vištienos krūtinėlė, 300 g;
grietinė, 4 valg. š.
kapotų šalavijų lapeliai, 2 arb. š. 

Kaip gaminti:
Apie 500 g cukinijų nulupti ir supjaustyti kubeliais, o likusias cukinijas nuplauti ir nušluostyti. Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Tada dideliame puode įkaitinti pusę aliejaus. Suberti svogūnus ir pakepinti, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberti kubeliais pjaustytas cukinijas, supilti paukštienos sultinį ir uždengus pavirti apie 15 min. Sriubą sutrinti, suberti druską ir saldžiąją papriką.
Atidėtas cukinijas nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Suberti į sriubą ir kokias 5 min. pakaitinti. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Likusį aliejų įkaitinti keptuvėje, sudėti vištieną ir 5 min. pakepinti. Mėsą suversti į sriubą. Įdėti grietinės, gerai išmaišyti ir apibarstyti kapotais šalavijais.
Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top