Ingredientai:
Tešlai:
sausainiai (Selga, Gaidelis ar kiti arbatiniai), 200 g
sviestas arba margarinas, 50 g
Pirmam įdaro sluoksniui:
4 rūgštoki obuoliai
cukrus, 4 valgomieji šaukštai
cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
sviestas arba margarinas, 25 g
Antram įdaro sluoksniui:
varškė, 250 g
grietinėlė, 200 ml
cukrus, 5 valgomieji šaukštai
vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Papuošimui:
grietinėlė, 150 ml
Kaip gaminti:
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą ant sausainių pagrindo.
Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi . Atsargiai sumaišykite su varškę. Sukrėskite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
Papuošimui suplakite grietinėlę . Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apibabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.
Skanaus!