Ingredientai:
mėsos sultinys – 1 l,
balta duona – 6 riekės,
sviestas – 2 šauktai,
smulkiai pjaustytos petražolės -2 šaukštai,
sūris – 200 g,
smulkiai pjasutyti svogūnų laiškai – 4 šaukštai,
druska, juodieji pipirai – žiupsnelis,
tarkuotas muskatas – žiupsnelis.
Kaip gaminti:
Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir šiek tiek pakepkite, kol pasklis petražolių aromatas.
Sultinį užvirinkite, sūrį supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį.
Palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys. Sriubą lengvai išplakite iki kremo tirštumo.
Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes ir ant jų įpilkite karštos sriubos ir iš karto patiekite.