Now Reading
Špinatais įdaryta veršiena

Špinatais įdaryta veršiena

Špinatais įdaryta veršiena

Ingredientai:

veršiena (1 kg)
džiovinti grybai (15 vnt)
špinatai (750 g)
svogūnai (5 vnt)
česnakai (1-2 skiltelės)
varškės sūris (100 g)
kiaušiniai (1 vnt)
garstyčios (2 šaukštai)
rūkytas kumpis (4 griežinėliai)
lauro lapai (2 vnt)
sultinys (1 stiklinė)
miltai (1 šaukštas)
aliejus (1 šaukštas)
taukai (3 šaukštai)
maskato riešutas
druska
pipirai

Kaip gaminti:

Grybus išmirkykite, vandenį pasilikite. špinatus nuplaukite, nuplikykite ir nuvarvinkite. Grybus, špinatus, vieną svogūną ir česnaką susmulkinkite, 5-10 minučių maišydami troškinkite su šaukštu riebalų, gardinkite druska, pipirais, muskatų riešutais ir ataušinkite. Masę maišykite su sūriu ir kiaušiniu.

Veršieną nuplaukite, nušluostykite, apipjaustykite taip, kad stačiakampį, ir lengvai išmuškite ant drėgnos lentelės. Vieną mėsos pusę ištepkite garstyčiomis, ant viršaus klokite kumpį, tada faršą. Sukite, tvirtai suriškite, sūdykite ir pipirais. Įdėję du šaukštus taukų suktinį kepkite keptuvėje, kol paraus. Tada suberkite 3 smulkintus svogūnus ir laurų lapelius, po 5 minučių supilkite iškoštą ir pakaitintą grybų mirkymo vandenį. Paliedami sultiniu uždengtą mėsą troškinkite 40 minučių. Aliejų išplakite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu.

Mėsą išimkite, apvyniokite folija, laikykite šiltai. Skystį, kuriame troškinote mėsą, iškoškite, kaitinkite keptuvėje ant stiprios ugnies, kol sutirštės (apie 7 minutes). Aliejų maišykite su miltais, krėskite į verdantį padažą, maišydami kaitinkite dar kelias minutes. Suktinį pjaustykite, tiekite su padažu, pupelėmis ir keptomis bulvėmis.

See Also
Žuvis su daržovėmis

Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top