Jums reikės:
2 šaldytų žuvų filė
7 vidutinių bulvių
3 morkų
2 didelių svogūnų
4 šaukštų pomidorų padažo
Mėgstamų prieskonių, pipirų, druskos
Padažui:
4 šaukštų majonezo
4 šaukštų pomidorų padažo
2 šaukštų grietinėlės arba grietinės
Kaip gaminti:
Iš pradžių užmarinuokite žuvį. Supjaustykite ją maždaug 2-3 cm gabaliukais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pusę padažui skirtų produktų sumaišykite su žuvimi. Palikite pasimarinuoti, kol kepsite bulves. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol pradės minkštėti. Viską pabarstykite druska, pipirais. Žiedeliais supjaustytus svogūnus pakepinkite svieste, kol šie suminkštės. Įdėkite pomidorų padažo, išmaišykite. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (apie 1-1,5 mm). Sumaišykite likusius, padažui skirtus ingredientus ir sumaišykite gautą masę su bulvėmis. Jei norite – įdėkite dar savo mėgstamų prieskonių. Bulves dėkite į aliejumi iškeptą kepimo skardą. Ant viršaus sudėkite morkas. Kepkite 190- 200 laipsnių orkaitėje, kol bulvės suminkštės (apie 20-30 min.). Tuomet ant daržovių viršaus išdėliokite žuvį, ant žuvies – keptus svogūnus. Viską vėl pašaukite į orkaitę dar 20 min., kol iškeps žuvis. Jei svogūnai svyla – galima pridengti viską folija.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!