Now Reading
Kinietiška pomidorų sriuba su kiaušiniais

Kinietiška pomidorų sriuba su kiaušiniais

Kinietiška pomidorų sriuba su kiaušiniais

Laikas.lt

Tautiečiams kinų maistas dažniausiai asocijuojasi su saldžiarūgšte vištiena lipniame padaže, ryžiais ir vietoj druskos barstomu grėsminguoju mononatrio glutamatu, plačiau žinomu E621 vardu, o kur dar skaidrokas vanduo su sojos daigų priemaišomis ir keletu grybų trupinių vadinamas sriuba. Tiesa ta, kad tradicinė kinų virtuvė labai sveika ir nesudėtinga, o teisingai paruošti patiekalai neapkrauna skrandžio ir suteikia energijos.

Pristatome kinietišką pomidorų sriubą su kiaušiniais – pastarosios variacijų labai daug, tad neprašausite, jeigu pagrindinį receptą papildysite makaronais, keliais gabalėliais virtos vištienos ar saujele mėgstamų daržovių.

Jums reikės:
4 puodelių vištienos sultinio;
2 pomidorų;
2 kiaušinių,
Vidutinio dydžio svogūno;
Druskos, cukraus, juodųjų pipirų, šlakelio aliejaus.

Procesas:
Pasiruoškite pomidorus – geriausia rinktis pernokusius ir minkštus, įpjaukite pomidoro žievelę per visą ilgį keturis kartus (lyg norėtumėte pomidorą supjaustyti į keturias skilteles). Porą minučių palaikykite karštame vandenyje – dabar žievelės nusilups lengvai ir greitai. Pomidorus supjaustykite kubeliais.

Smulkiai pjaustytą svogūną trumpai pakepinkite gilioje keptuvėje – tegul jis tampa skaidrus, bet nereikia laukti auksinės spalvos, kaip italų virtuvėje. Suverskite pomidorus, trumpai pakaitinkite su svogūnais. Viską užpilkite sultiniu.

See Also
Apelsininis flameri

Sultiniui užvirus įmuškite kiaušinius ir juos išmakaluokite, kad gautųsi dribsniai. Pridėkite druskos ir pipirų. Siūloma įberti šaukštą cukraus, kad numušti pomidorų rūgštumą, tačiau, jeigu mėgstate pomidorus, tai cukrus nėra būtinas. Pavirkite, kol kiaušinių dribsniai bus visiškai išvirę.

20 minučių ir dubenėliuose jau garuos sveika ir lengva, tačiau soti sriuba. Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top