Ingredientai:
apelsinas (1 vnt.)
apelsinų sultys (900 ml.)
cukraus (7 šaukštai)
grietinėlė (200 g.)
krakmolas (4 šaukštai)
kiaušiniai (3 vnt.)
druskos (žiupsnelis)
Gaminimas:
Apelsiną nuplauti ir plonai nutarkuoti žievelę. Į puodą įpilti apelsinų , įverti 4 šaukštus cukraus ir apelsino žievelę, viską užvirti. Visą grietinėlę sumaišyti su 4 šaukštais krakmolo ir supilti į apelsinų . Nuolat maišant užvirti ir puodą nukelti nuo viryklės. 3 kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius suplakti ir maišant supilti į karštą apelsinų kremą. Tuomet išplakti baltymus ir 1 žiupsnelį druskos. Kai bus purūs, plakant po suberti 3 šaukštus cukraus. Plaktus baltymus sumaišyti su pudingu. Pudingą sudėti į indelius ir atvėsinti. Papuošti apelsinų skiltelėmis ir patiekti. Skanaus!