Now Reading
Ypatingas šašlykas

Ypatingas šašlykas

Ypatingas šašlykas

Ingredientai:

1 kg mėsos (avienos, jautienos, kiaulienos)
1/3 stiklinės obuolių acto
6 obuoliai
citrinų sultys
200 g rūkytų lašinių
lauro lapeliai
kardamonas
200 g grybų
2—3 svogūnai
pipirai
druska.

Gaminimas:

mėsą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į emaliuotą indą. Apipilti obuolių actu, citrinų sultimis ir augaliniu aliejumi. Pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir sutrintu kardamonu. Įdėti lauro lapelių ir žiedais supjaustytų svogūnų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir 4—6 valandas laikyti šaltoje vietoje. Mėsą galima marinuoti ir ilgesnį laiką.

Veriant mėsą ant iešmų, ją reikia kaitalioti su rūkytų lašinių griežinėliais, grybų kepurėlėmis ir obuolių puselėmis (be sėklalizdžių). Šašlykus apšlakstyti saulėgrąžų aliejumi, truputį užberti pipirų ir kepti virš įkaitusių anglių, orkaitėje ar ant lauko kepsninės.

See Also
Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais

Prie paruošto šašlyko patiekti kečupą ir marinuotas daržoves: agurkus, kopūstus, paprikas.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top